VM i håndbold 2023

Her er de situationer, der fik dansk træner til at miste besindelsen

Flere situationer fik Kim Rasmussen op i det røde felt mod Rumænien. Her er nogle af de situationer, der stjal fokus.

Du kan se episoderne i videoen over artiklen.

Danske Kim Rasmussen kommer ikke til at træne håndbold i det næste stykke tid.

Det internationale håndboldforbund, IHF, har nemlig suspenderet ham for al træneraktivitet, da han har vist usportslig adfærd og har brugt upassende sprog på pressemødet efter kampen mellem Ungarn og Rumænien i VM-gruppespillet.

Kim Rasmussen kom op i det røde felt på pressemødet, da han undervejs i kampen følte, at den delegerede fra IHF førte "et personligt angreb" mod ham, da han blandt andet en advarsel og to minutters udvisning. Det var efter to episoder, han ikke mente var korrekt.

- Jeg fik kortet og udvisningen, men det var ikke for de reaktioner, jeg havde. Det var direkte personligt, det var den følelse, jeg havde, siger han.

- Men jeg kvajede mig, og jeg mistede besindelsen i 10 sekunder, siger Kim Rasmussen om situationen efterfølgende på pressemødet.

TV 2 SPORT har gennemgået flere kontroversielle beslutninger i kampen. Dem kan du se i videoen over artiklen.

Flere aktioner gjorde udfaldet

Kim Rasmussen forklarer ikke selv, hvilke konkrete situationer på banen, der irriterede ham. Han siger dog, at det var en blanding af alt det, der var på spil, hvordan kampen blev afviklet, og at det hele var kaos til sidst.

Han fremhæver dog den advarsel, han fik, da han henvendte sig til den ansvarlige hos IHF.

- I første halvleg spurgte jeg den delegerede, om hun kunne spørge dommeren om, hvad vi gjorde forkert i den pågældende situation. Jeg kunne ikke se det, så jeg spurgte den delegerede, hvad vi gjorde galt, så jeg kunne korrigere det. Men så giver hun et gult kort. Det er personligt, sagde Kim Rasmussen.

Røg ud af VM

Afgørelsen på kampen, som Kim Rasmussen nævner, blev meget hektisk.

Da jeg får min to minutters udvisning, siger jeg 'argh'

Kim Rasmussen

Ungarns danske landstræner blev med få minutter tilbage af kampen ramt af to minutters udvisning for brok efter en situation ved stillingen 26-24, hvor det tyske dommerpar dømte frikast til Rumænien i stedet for angrebsfejl.

- Da jeg får min to minutters udvisning, siger jeg 'argh'. Det er personligt angreb fra den delegerede, og det er trist for vores sport, sagde Kim Rasmussen på pressemødet.

Udvisningen blev i sidste ende fatal for Rasmussen og Ungarn, der tabte kampen med 27-28 og dermed røg ud af VM.

Herunder kan du se og høre pressemødet med Kim Rasmussen, han er blevet suspenderet for.