VM håndbold

Nyegaards karakterbog: De gjorde det bedst og værst ved VM

Sandra Toft har i gennemsnit scoret højest i Bent Nyegaards karakterbog under VM-slutrunden. Se hele truppens gennemsnitskarakter her i artiklen.

VM i Japan blev på mange måder en rutsjebanetur, hvor kontinuiteten i niveauet aldrig blev aktuelt.

Den ene dag var niveauet i verdensklasse, mens det dagen efter kunne ligne et hold, der aldrig havde spillet sammen.

Et billede, som TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaards karakterbog illustrerer på fornem vis. Stort set alle spillerne fik karakterer i bunden og i toppen.

For at give et bedre overblik over, hvordan de enkelte spillere præsterede set over hele slutrunden, har vi udregnet spillernes gennemsnit fra Bent Nyegaards otte karakterbøger.

Bent Nyegaard har givet karakterer til de danske spillere og landstræner efter hver af de otte kampe. En skala, der går fra 0-6.

Karaktererny

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Danmarks karaktergennemsnit ved VM

 1. Sandra Toft

  Sandra Toft -

  Snit: 4,9

  Sandra Toft var VM-slutrundens helt store højdepunkt. Hun spillede samtlige otte kampe, hvor hun blev kampens spiller tre gange ifølge Bent Nyegaard. Hun spillede endda så godt mod Frankrig, at hun sprængte skalaen og fik et 7-tal.

   

 2. Line Haugsted

  Line Haugsted -

  Snit: 4,4

  Hun spillede ikke rigtig i åbningskampen mod Australien, men derfra cementerede hun sig i det danske forsvar. Undervejs i slutrunden kaldte Klavs Bruun Jørgensen hende 'verdens bedste forvarsspiller'. Hun var blandt de meste stabile spillere, og fik aldrig en karakter under middel af Bent Nyegaard.

 3. Trine Østergaard

  Trine Østergaard -

  Snit: 4,3

  Trine Østergaard spillede samtlige otte kampe ved VM, hvilket resulterede i titlen som kampens spiller to gange ifølge Bent Nyegaard. Derudover var hun Danmarks mest scorende spiller i åbent spil med 26 mål.

 4. Sarah Iversen

  Sarah Iversen -

  Snit: 4,1

  Sarah Iversen spillede samtlige otte kampe, og det var kun i kampen mod Sydkorea, at den stærke stregspiller spillede under middel ifølge Bent Nyegaard. 

 5. Mie Højlund

  Mie Højlund -

  Snit: 4,0

  Hun spillede fremragende håndbold i mange af de otte kampe, som Danmark spillede ved VM. Det resulterede også i titlen som kampens spiller to gange ifølge Bent Nyegaard. Hun havde dog tre kampe til middel, hvilket hev den samlede karakter lidt ned.

 6. Simone Böhme

  Simone Böhme -

  Snit: 4,0

  Hun var en del af holdet i de første seks kampe, inden Mia Rej erstattede hende. Det var dog blot i to af kampene, at hun spillede tilstrækkeligt med antal minutter til at få en karakter, men her gjorde hun det over middel ifølge Bent Nyegaards karakterbog.

 7. Klavs Bruun

  Klavs Bruun -

  Snit: 3,9

  Landstræneren indgår også altid i Bent Nyegaards karakterbog efter Danmarks kampe. Klavs Bruuns karakterer var utrolig svingende, men det rækkede til en gennemsnit et godt stykke over middel.

 8. Lotte Grigel

  Lotte Grigel -

  Snit: 3,7

  Lotte Grigel fik karakterer i syv af de otte VM-kampe, og hun var også blandt de spillere, der aldrig spillede under middel ifølge Bent Nyegaard. Hun fik til gengæld også kun karakteren 'klasse' (5) én gang.

 9. Louise Burgaard

  Louise Burgaard -

  Snit: 3,6

  Louise Burgaard fik spilletid nok til en karakter i alle otte kampe. Hendes bedste præstation var mod Brasilien, hvor hun ifølge Bent Nyegaard var kampens spiller. Ellers præsterede hun en forholdsvis stabil slutrunde.

 10. Kathrine Heindahl

  Kathrine Heindahl -

  Snit: 3,6

  Heindahl gjorde sig berettiget til en karakter i syv af Danmarks kampe. Hun var også blandt de spillere, der aldrig var under middel ifølge Bent Nyegaard. I kampen mod Sydkorea var hun lige oppe at snuse til en af de høje karakterer.  

 11. Kristina Jørgensen

  Kristina Jørgensen -

  Snit: 3,5

  Hun fik seks karakterer af Bent Nyegaard undervejs i slutrunden. De første to kampe, hun spillede, fik hun 5-taller. Derefter faldt niveauet dog hos den danske bagspiller. 

 12. Stine Bodholt

  Stine Bodholt -

  Snit: 3,5

  Hun var kun nok involveret i fire af Danmarks kampe til at få en karakter af Bent Nyegaard. Men i de fire kampe spillede hun til middel og til over middel. Hun fik dog en væsentlig mindre rolle, end hun har været vant til. 

 13. Althea Reinhardt

  Althea Reinhardt -

  Snit: 3,5

  Hun stod i skyggen af en storspillende Sandra Toft, og derfor var hun forståeligt nok ikke særlig meget i aktion. Men de to kampe, hvor hun var involveret i mere end blot et par straffekast, gjorde hun det hæderligt ifølge Bent Nyegaard.

 14. Stine Jørgensen

  Stine Jørgensen -

  Snit: 3,4

  Hun fik en karakter af Bent Nyegaard i alle otte kampe. Det var dog ikke fordi, at hun spillede så meget, som man kunne forvente. Hun blev dog Danmarks topscorer med 32 mål på grund af de mange straffescoringer. Hun var en af de få spillere, der i løbet af slutrunden fik et 1-tal.

 15. Lærke Nolsøe

  Laerke Nolsøe -

  Snit: 3,4

  Fløjspilleren fik syv karakterer af Bent Nyegaard under slutrunden, hvor niveauet var utrolig svingende. Hun svingede med karakterer mellem 2 og 5, men var hverken helt i bund eller helt i top.

 16. Anne Mette Hansen

  Anne Mette Hansen -

  Snit: 3,3

  Danmarks store stjerne var om nogen symbolet på Danmarks rutsjebanetur under VM. I fire af kampene gik hun forrest og fik et 5-tal, men i de resterende fire kampe skrabede hun bunden med 1- og 2-taller. 

 17. Mia Rej

  Mia Rej -

  Snit: 3,0

  Hendes vilkår for et godt gennemsnit var ikke optimale. Hun blev nemlig først hevet ind i truppen til de to sidste kampe. I første kamp spillede hun ifølge Bent Nyegaard til et 4-tal, men i kampen mod Serbien blev det kun til et 2-tal.

 18. Freja Cohrt

  Freja Cohrt -

  Snit: 2,9

  Hun var en del af Nyegaards karakterbog syv gange. Og hun startede med lyn og torden, hvor hun i de første tre kampe fik 4- og 5-taller. Derfra gik det ned af bakke, hvor hun spillede 'under middel' eller 'ikke så godt' ifølge Bent Nyegaard.