VM håndbold

Talen fra norsk profil rørte holdkammeraterne

Den 33-årige fløjspiller Camilla Herrem tog fat i den norske spillertrup efter det skuffende semifinale-nederlag til Spanien fredag.

Norge var kæmpefavoritter, da de løb på banen til VM-semifinalen mod Spanien.

Derfor var skuffelsen også ekstra stor, da de efter kampen måtte indse, at de var løbet ind i en mindre lussing fra de spanske kvinder.

28-22-nederlaget fik tårerne frem hos næsten hele den norske trup. Derfor valgte den rutinerede fløjspiller Camilla Herrem at tage ordet om aftenen, da spillerne skulle samle følelserne på hotellet.

Og det havde en stor effekt på det norske landshold.

- Det bringer os endnu mere sammen. Hun tager ansvar, og det er beroligende at have sådan en spiller i truppen. Hun tænker på holdet, for vi ved, hun er oprigtig, når hun siger, hun er stolt af at være en del af truppen. Og det bringer følelserne frem hos os andre, siger Emilie Arntzen til NRK.

Og Emilie Artnzen havde måske om nogen brug at blive beroliget efter kampen. Her var de norske medier nemlig ekstremt hårde ved den høje bagspiller.

Norges landstræner Thorir Hergeirsson udtrykker også stor glæde ved at have en spiller som Camilla Herrem, der samler spillerne efter så stor en skuffelse.

- Alle gjorde, hvad de kunne mod Spanien, men uden succes. Det er derfor, de er skuffede og sure, og det satte Camilla et par ord på. Og på samme tidspunkt satte hun ord på nogle af de værdier, som holdet lever efter: At vi ikke giver op, siger han til NRK.

’Vi skal føle os privilegeret’

Efter de rosende ord blev hovedperson selv også spurgt ind til, hvad hun egentlig sagde til holdet.

- Jeg er utrolig stolt over at være en del af dette hold. Vi ved, at der er mange mennesker derhjemme, der gerne vil være en del af dette hold, og det er ikke kun dem, der er skadet.

- Så vi skal føle os privilegeret over, at vi har muligheden for at repræsentere det her hold – også selvom det gik helt galt i går (fredag, red.), men nu skal vi rejse os, siger hun.

Og Herrem har da også en vis erfaring, der gør, at spillerne lytter.

Den 33-årige fløjspiller er lige nu en del af sin 14. slutrunde, og hun var også med, da Norge tabte semifinalen ved VM for ti år siden.

Norge spiller bronzekamp mod Rusland søndag klokken 9.30, og den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY.