Hollænderne jubler over første VM-guld: - Jeg kan ikke tro det

De hollandske spillere var af naturlige årsager glade og grædefærdige efter den store VM-triumf i Japan. Her vandt de finalen 30-29 over Spanien.

Holland skrev håndboldhistorie søndag ved VM i Japan.

Efter en nervepirrende afslutning sikrede Lois Abbingh med en scoring på straffekast en hollandsk 30-29-sejr. Det var Hollands første VM-guld i historien.

Derfor var hollænderne naturligvis ganske lykkelige efter kampen.

- Jeg er så, så, så glad. Vi har kæmpet for den her medalje hver gang, så jeg er bare så glad. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, siger målvogteren Tess Wester til TV 2 SPORT og uddyber:

- Vi fik en virkelig dårlig start, og det var samme historie i starten af anden halvleg. Vi ville gerne spille roligt, men ikke lige så roligt. Men til sidst får vi styr på det, så jeg er virkelig glad. Især for min redning til sidst.

Og Holland kom da også skidt fra start. De var lynhurtigt bagud 6-2, men derefter fik de repareret skaderne på flot manér. Ved pausen førte de nemlig 16-13.

I anden halvleg kom Spanien dog igen, og derfor var stillingen 29-29 med to sekunder tilbage. Her fik Holland et mindre spektakulært straffekast efter en flot redning af Tess Wester. Da hun ville sætte en kontra i gang, valgte Hernandez at blokere skuddet på kanten af feltet.

Det vurderede dommerparret til et rødt kort, og derfor var der straffekast, som Lois Abbingh scorede på. Den helt store stjerne i finalen var dog Team Esbjerg-spilleren Estavana Polman, der scorede ni mål.

- Det føles fantastisk. Vi har den. Vi har den endelig. Vi har kæmpet for den pokal så mange gange, og nu har vi den endelig. Jeg kan ikke tro det, sagde hun til TV 2 SPORT umiddelbart efter slutfløjtet.

Og da medaljerne var kommet om halsen og trofæet var blevet løftet, var Polman stadig helt oppe i skyerne.

- Det er sindssygt. Jeg kan simpelthen ikke tro det. Jeg kan virkelig ikke tro det. For at være ærlig, så føler jeg ikke særlig meget lige nu. Jeg er så stolt, vi kæmpede så hårdt og så vinder vi den fucking kamp.

- Det er slet ikke gået op for mig. Måske hvis jeg drikker et par drinks, at det vil gå op for mig, men jeg kan ikke hele tro det. Det er det størst, du kan opnå. Vi gav aldrig op, og nu har vi den her, siger Polman og viser din guldmedalje.

En times tid efter slutfløjt fangede TV 2 SPORT også Tess Wester igen, og hun har planen klar for resten af aftenen.

- Jeg er så pisse, pisse glad. Det betyder alverden for hele holdet. Vi har kæmpet for det i mange år, og vi er kommet tættere og tættere på. Det er en fantastisk følelse. Nu skal vi bare have en drink, endnu en drink, og endnu en drink igen.

Juleferien for tre af de nykårede verdensmestre bliver dog kort.

Debbie Bont og Larissa Nüsser fra København Håndbold og Tess Wester fra Odense Håndbold skal nemlig spille Final Four i Danmark.