VM håndbold

Brækket næse sat på plads efter infight med Lotte Grigel

Heidi Løke har fået sat sin næse på plads, som hun brækkede i et sammenstød med danske Lotte Grigel under VM.

For den norske stregspiller Heidi Løke endte mødet med Danmark midt under VM med at give hende et smerteligt minde til resten af turneringen.

Et sammenstød med den danske playmaker Lotte Grigel kostede en både brækket og ikke mindst skæv næse til den 37-årige hårdføre stregspiller, der dog uden problemer spillede både opgøret mod Danmark og resten af VM-turneringen færdig uden ynk og brok.

Mandag eftermiddag fik Løke så endelig rettet næsen ud og sat tilbage på plads.

- Jeg synes, det var værre at knække den på plads igen, end da jeg brækkede den i kamp, fortæller Heidi Løke til TV 2 Norge.

- Jeg synes, lægen brugte rigeligt med kræfter, men resultatet er blevet godt. Næsen er dog fortsat en smule hævet, synes jeg.

Imponerede holdkammerater med viljestyrke

Flere af Heidi Løkes holdkammerater på det norske landshold var dybt imponerede over jernviljen hos stregspilleren, der gjorde, at hun kunne spille videre ved VM på trods af den brækkede næse.

Uden skinne, uden noget som helst andet end en høj smertetærskel og den skæve tud fortsatte den mangedobbelte verdens- og europamester ufortrødent.

- Hun mærker ikke smerte. Hun er lavet af noget helt specielt, er jeg overbevist om, fortalte landsholdsanfører Stine Oftedal efter kampen mod Sydkorea, hvor Løke trods sin brækkede næse spillede 21 minutter og scorede fem mål på fem forsøg.

Med næsen fixet og nu på rette plads er der ikke den store tvivl hos Heidi Løke om, hvad den søde juletid skal bruges på. Alt andet end afslapning.

Den 29. december spiller hendes klub, norske Vipers Kristiansand, pokalfinale mod Storhamer. Og det bliver med Heidi Løke på stregen.

- Jeg er klar til både træninger og pokalfinalen, forsikrer den stærke stregspiller, der var med til sin 13. slutrunde for Norge ved det netop overståede VM i Japan.