VM håndbold

Sportschef overvejer Klavs Bruun Jørgensens fremtid

TV 2s håndboldredaktør mener, at Klavs Bruun Jørgensen bør blive som landstræner.

VM var "en skuffelse", og den manglende kvalifikation til OL "en katastrofe".

Sådan beskriver Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, det nyligt overståede VM i Japan i en klumme, som TV 2 bringer i sin fulde længde her:

Det viser, at DHF i den kommende tid skal finde ud af, om Klavs Bruun Jørgensen skal fortsætte som landstræner

Dan Philipsen, håndboldredaktør på TV 2

I klummen sætter Morten Henriksen spørgsmålstegn ved, om Klavs Bruun Jørgensen skal fortsætte som landstræner for det danske kvindelandshold efter VM i Japan tidligere på måneden.

- Noget af det, vi også skal spørge os selv om, inden vi træffer en beslutning om landsholdets og trænerteamets fremtid, er, om niveauet overhovedet er til at stile efter topplaceringen til EM på hjemmebane i december?

Derudover slår han også fast, at Dansk Håndbold Forbund (DHF) vil bruge julen "til at træffe nogle alvorlige beslutninger om, hvad der skal ske med dansk kvindehåndbold i 2020."

TV 2 SPORTs håndboldredaktør, Dan Philipsen, er overrasket over indholdet i sportschefens klumme.

- Jeg synes, det er iøjnefaldende, at sportschefen lægger op til en intern evaluering af Klavs Bruun Jørgensens fremtid. Det viser, at DHF i den kommende tid skal finde ud af, om han skal fortsætte som landstræner. Jeg synes, det er uhørt, men modigt at melde det ud i en klumme, siger han.

Klassisk dask til medierne

I sin klumme skriver Morten Henriksen, at der fra medierne og offentlighedens side har været et krav om at få Klavs Bruun Jørgensen fyret efter slutrunden, men det mener Dan Philipsen er en forfejlet konstatering.

- Jeg synes, det er interessant, at medierne får det klassiske dask i modgang. Faktum er, at medierne ikke har krævet Klavs Bruun Jørgensens hoved på et fad. På de sociale medier har der dog været mange, der har krævet hans afgang, siger Dan Philipsen.

Morten Henriksen peger videre på, at holdets gennemsnitsalder var fornuftig, at fysikken var plads, og at den psykiske tilstand på holdet også var god.

At holdet, på trods af gode forudsætninger, ikke kom hjem med et godkendt resultat, bekymrer Dan Philipsen.

- Det er et landshold, der er i sit peak, og når man flopper i sit peak, har man selvfølgelig et problem, siger TV 2s håndboldredaktør.

Redaktør: Klavs Bruun bør fortsætte

Det store spørgsmål er nu om Klavs Bruun Jørgensen fortsætter som landstræner.

Morten Henriksen lægger ikke skjul på, at VM-skuffelsen "kræver enorm ransagelse", men står det til Dan Philipsen, bør Klavs Bruun Jørgensen fuldføre sin kontrakt, der udløber i sommeren 2021.

Forude venter et nemlig EM på hjemmebane i 2020, og selvom resultaterne ikke har været gode, mener Dan Philipsen, at det vil være en fejl at skifte landstræner nu.

- Jeg synes, at Klavs Bruun Jørgensen skal gøre sit arbejde færdigt. På trods af den resultatmæssige fiasko, var der flere steder, hvor der var fremgang. Desuden så man sidst, man skiftede landstræner før en slutrunde på hjemmebane, at det gik galt, siger han med henvisning til VM i 2015, hvor Danmark blev nummer seks. Det var den første slutrunde under Klavs Bruun Jørgensen.

Det danske kvindelandshold blev nummer ni ved VM i Japan, der blev afholdt i begyndelsen af december. Holland blev verdensmester.