Håndbold

Dansk stortalent holder pause på ubestemt tid

Efter flere samtaler mellem Mathilde Hylleberg og TTH Holstebro har parterne sammen valgt at tage fløjspilleren ud af klubbens ligahold.

2019 har været et år med personlige udfordringer for 21-årige Mathilde Hylleberg.

Hun har i perioder ikke haft det nødvendige fysiske og mentale overskud, og hun har derfor brug for ro fra håndbolden. Det skriver TTH Holstebro på sin hjemmeside.

Klubben skriver videre, at det endnu ikke er sikkert, at hun overhovedet kommer tilbage. Foreløbigt holder hun pause på ubestemt tid.

- Sammen arbejder vi på at få hende på benene igen i en personlig stærkere udgave. Vi vil bruge den tid, det tager, for at dette kan blive en realitet, siger TTH-direktør John Mikkelsen.

Har tidligere holdt pause

Mathilde Hylleberg tog i april også en pause, fordi hun var 'mæt af håndbold' og fysisk træt efter en sæson, hvor hun blandt andet fik debut på landsholdet og kom til sin første slutrunde.

I slutningen af marts 2019 var Mathilde Hylleberg så en del af landstræner Klavs Bruun Jørgensens udvalgte, da landsholdet spillede Golden League.

Men 16. september meldte Mathilde Hyllberg fra til en landsholdssamling, hvor hun i en fælles beslutning med landstræner Klavs Bruun Jørgensen besluttede sig for afbuddet.

Og det ærgrer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der ellers havde spået hende en stor fremtid på landsholdet.

- På den håndboldmæssige front var hun en af de spændende navne, som Klavs Bruun Jørgensen fandt frem på landsholdet. Hun var en del af den klan, der skulle tage over på højre fløj, så det er et stort tab for fremtiden, at hun ikke kan udvikle sig håndboldmæssigt, imens hun er ude, siger Nyegaard.

- Jeg kender TTH Holstebro, og jeg ved, at der bliver fuld opbakning for at få hende på fod igen. Det er jo ikke en knæskade eller en skulderskade. Hun har svært ved at få sit liv til at passe sammen, og det er mere kompliceret end som så. Så det er egentlig bare at ønske hende alt det bedste.

I november meddelte Hylleberg, at hun har forlænget sin kontrakt med TTH Holstebro, så den nu gælder for yderligere én sæson – og først udløber i sommeren 2021.

Hylleberg har spillet 12 ud af 13 kampe for TTH Holstebro i denne sæson. Her har hun scoret 16 mål på 29 forsøg. TTH Holstebro er lige nu på en 11.-plads i kvindernes liga med 6 point.