VM håndbold

Sandra Tofts skuffelse bliver bare værre og værre

VM endte som en stor nedtur for Danmarks kvindelandshold, der med den dårligste VM-placering i 16 år missede en plads i kvalifikationen til OL 2020.

Hun stod med tårer i øjnene efter den uafgjorte mellemrundekamp mod Serbien.

I dag, ti dage efter, er tårerne tørret væk, men niendepladsen ved VM og endnu et mislykket forsøg på at komme til OL gør stadig ondt på den danske landsholdsstjerne Sandra Toft.

- Skuffelsen har overhovedet ikke fortaget sig. Det bliver nærmest bare værre og værre. Det må jeg indrømme.

- Det er trist på alle måder, at vi ikke får en chance for at komme til OL. Det nager mig helt vildt, siger Sandra Toft i et interview med JydskeVestkysten.

Sandra Toft gemte hovedet efter mellemrundekampen mod Serbien.

Tredje gang skulle være lykkens gang

30-årige Toft havde sat næsen op efter at skulle til OL for første gang.

Hvis du har formlen til, hvordan jeg kommer videre, vil jeg gerne vide det

Sandra Toft, håndboldmålvogter

Da kvindelandsholdet senest var med, i 2012, var hun skadet, og heller ikke i 2016 lykkedes det håndboldkvinderne at kvalificere sig, da de på hjemmebane i OL-kvalifikationen tabte til både Rumænien og Montenegro.

- Jeg sagde i 2016, at det skulle være i 2020, og nu står jeg her og kommer igen ikke til OL, lød det fra Sandra Toft i TV 2 SPORTs VM-studie efter kampen mod Serbien.

Der var mange følelser på spil efter kampen mod Serbien, hvor de danske spillere forsøgte at sætte ord på skuffelsen. Video: Malthe Henriksen

- Der er fire år til det næste, og i princippet ved du aldrig, hvad der sker på så mange år.

Ingen EM-tanker hos Toft

Kampen mod Serbien sluttede 26-26 og endte med at give kvindelandsholdet dets dårligste placering ved et VM siden 2003, hvor det blev nummer 13.

En plads i kvalifikationen til OL 2020 krævede en placering blandt VM's syv bedste hold.

Med OL i Tokyo ude af billedet er næste store udfordring for Sandra Toft og landsholdet EM på hjemmebane i december næste år. En turnering der virker uoverskuelig lige nu.

- Ja, det gør det godt nok. Hvis du har formlen til, hvordan jeg kommer videre, vil jeg gerne vide det. Lige nu er der ingen EM-tanker. Jeg er bare sur, bitter og skuffet. Længere er den sådan set ikke, siger hun til JydskeVestkysten.

Glad for nuværende landstræner

I samme interview giver hun udtryk for, at hun er glad for Klavs Bruun Jørgensen som landstræner.

Sandra Toft gemte sig bag papskiltet, der var beviset på, at hun var kampens spiller i Danmarks mellemrundekamp mod Serbien.

Under VM fortalte Toft til TV 2 SPORT, at hun på opfordring fra netop Klavs Bruun Jørgensen havde taget større ansvar på landsholdet og var begyndt at sige mere på holdets møder.

Det havde hjulpet hende meget i forhold til taktikken i forsvaret og gjort det muligt for hende at redde flere af modstandernes skud.

Toft forbigået af IHF

Ifølge det internationale håndboldforbund, IHF, stoppede Sandra Toft 90 af 229 afslutninger mod hende i Japan. Omregnet til redningsprocent er det 39.

I både gruppekampen mod Frankrig og mellemrundekampen mod Holland stod hun med redningsprocenter på over 40, og efter sejren over de daværende verdensmestre gav TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard hende gav hende karakteren 7. Normalt går skalaen til 6.

Nyegaard og hans ekspertkolleger, de tidligere landsholdsspillere Lærke Møller og Trine Nielsen, havde også den danske målvogter på deres All Star-hold, men Toft blev forbigået af IHF.

I stedet gik pladsen på det officielle All Star-hold til Odense Håndbolds Tess Wester. Wester og Holland overtog tronen fra Frankrig med finalesejren over Spanien.