Håndbold

Randers HK overlever: Stort underskud vendt til plus

Ligaklubben Randers HK undgår lukning efter et succesfuldt salg af folkeaktier. Klubben har blandt andet haft en butik i centrum af byen.

Håndbolden er reddet i Randers. Så kort kan dagens store nyhed i Randers HK opsummeres.

I den sidste weekend før jul fik Randers HK så mange tilsagn om køb af folkeaktier, at formand Henrik Schaar godt tør fastslå, at klubben undgår at lukke.

- Vi har rundet de tre millioner i folkeaktiesalg, og det sikrer klubbens overlevelse.

- Nu er vi i gang med fintællingen for at få det endelige tal på plads. Vi skal have registreret alle aktionærer, men vi tør godt sige med de tilsagn, vi har fået henover weekenden, at vi når tre millioner. Vi er i mål, og vi overlever, fortæller Henrik Schaar til TV 2 SPORT.

Redningen sikrer både, at Randers HK kan spille sæsonen til ende - men den sikrer også, at klubben kan fortsætte fremadrettet med et stort fokus på talentarbejde.

- Det betyder alt. Det siger ligesom sig selv, for alternativet var jo, at klubben forsvandt fra landkortet. Efter det kom frem, at klubbens eksistens har været truet, er jeg næsten alle steder fra blevet mindet om, hvor vigtig RHK er for dansk damehåndbold. Så det, at klubben er reddet, betyder mest for Randers, men bestemt også noget for håndbold-Danmark, siger cheftræner Niels Agesen til klubbens facebookside.

-4,7 millioner kroner vendt til plus

Med det succesfulde salg af folkeaktier har Randers HK vendt en negativ egenkapital på 4,7 millioner kroner til et plus på knap en million kroner. Ud over at have rejst tre millioner kroner i folkeaktier har klubben nemlig konverteret gæld for cirka 2,5 millioner kroner, ligeledes til aktier.

- Jeg kan ikke få armene ned, men jeg er også utrolig ydmyg. Det er jo hele byen Randers, der støtter op og siger: Randers har brug for, at vi har ligahåndbold i fremtiden og et talentarbejde, vi kan være stolte af, siger Henrik Schaar.

Som en del af overlevelsesaktionen har Randers HK haft en butik i centrum af byen, hvor der er solgt folkeaktier for cirka 200.000 kroner. Derudover har klubbens fans og sponsorer bakket op med økonomisk støtte.

De kan se frem til festlig fejring af overlevelsen, når Randers spiller den første hjemmekamp i 2020. Der er nemlig inviteret til gratis håndbold, når Randers HK møder Silkeborg-Voel den 5. januar.

- Jeg ved, at både Niels Agesen og pigerne vil kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne for at vise, at de kan leve op til den opbakning, de har fået, slutter Henrik Schaar.

Efter sæsonens første halvdel ligger Randers HK nummer syv. De otte bedste hold går videre til slutspillet.