Håndbold

Myrhol misser EM efter tilbagefald - må fremskynde operation

Bjarte Myrhol i aktion under VM-semifinalen 2019. Annegret Hilse / Ritzau Scanpix

Den norske Skjern-stregspiller Bjarte Myrhol ved ikke, hvornår han er i stand til at spille håndbold igen.

I starten af november blev den 37-årige nordmand Bjarte Myrhol hasteindlagt og opereret på grund af et hul i tarmen.

Samme sygdom betyder nu, at en af verdens bedste stregspillere går glip af EM-slutrunden, der kastes i gang den 9. januar. Det fortæller han selv til norske VG, efter han fik et tilbagefald lillejuleaften.

- Jeg fik en alvorlig påmindelse (om sygdommen, red.) lillejuleaften og tilbragte den på sygehuset. Smerter kommer virkelig hurtigt, og det er så smertefuldt, som man kan forestille sig, siger Myrhol til VG fra Gran Canaria, hvor han er på ferie med familien.

Det var samme måde, han varmede op til VM i januar, hvor Norge vandt sølv efter et finalenederlag til Danmark, og i endnu en slutrunde spillede anfører Myrhol en stor rolle for sit land.

Fremskynder planlagt operation

Skjern-stregspilleren er ikke bare en af håndboldligaens største profiler, men også blandt de allerbedste på verdensplan. Kort før jul blev han da også kåret til verdens bedste stregspiller af det store håndboldmedie Handball Planet.

Nu er spørgsmålet så, hvornår han igen kommer tilbage på en håndboldbane. Efter Myrhol blev hasteindlagt i november, meddelte han oprindeligt, at han stadig kunne spillet EM, men at han efterfølgende skulle gennemgå en operation.

De mange smerter, der nu har ført til et misset EM, betyder også, at han har været nødt til at fremskynde den planlagte operation.

- Heldigvis slap jeg for at blive opereret her (på Grand Canaria, red.). Men jeg har løbende været i kontakt med overlægen i Herning. Det betyder, at operationen, som oprindeligt var sat til 27. januar, i stedet bliver udført den 2. januar i Danmark, siger stregspilleren og tilføjer:

- Jeg er selvsagt super skuffet over ikke at få lov til at spille EM. Samtidig har jeg en ekstremt lyst til at få gennemført operationen. Jeg har haft meget ondt og haft så mange problemer de sidste måneder.

Håndboldfremtiden er usikker

Myrhol ringede selv til landstræner Christian Berge og overbragte ham nyheden lillejuleaften. Ifølge VG har afbuddet betydet, at Tom Kåre Nikolaisen i stedet kommer ind i truppen.

Skjern-spilleren fortæller desuden i interviewet, at han er usikker på, hvordan håndboldkarrieren bliver efter operationen, men han understreger, at det på ingen måde fylder noget lige nu.

- Ingen kan sige noget, før jeg vågner fra operationen igen. Jeg er forberedt på, at der kan være en midlertidig stomi, hvis operationen ikke går, som den skal. Jeg glæder mig bare til at blive frisk igen, slutter Myrhol fra feriestedet, hvor han nyder fritiden med familien.

Norge er blandt de tre værtsnationer ved EM, som også afvikles i Sverige og Østrig. Nordmændene spiller første kamp den 10. januar imod Bosnien-Hercegovina og møder derudover Frankrig og Portugal i gruppespillet.