Håndbold

Herning-Ikast spiller sig sikkert i pokalfinalen

Uden de store problemer sikrede Herning-Ikast sig en finaleplads i pokalfinalen efter sejr over TTH Holstebro.

Se pokalfinalen på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 15.25.

TTH Holstebro havde ikke vundet over Herning-Ikast i deres seneste 13 indbyrdes opgør, og heller ikke 14. gang formåede de at bryde stimen.

Herning-Ikast var nemlig for stærke i Final 4-semifinalen, som de vandt med 21-18. Dermed er midtjyderne klar til finalen søndag mod Odense Håndbold, som tidligere slog København.

Gennem hele kampen lignede Herning-Ikast klare vindere af kampen særligt takket være et godt forsvar og en velspillende Sabine Englert i målet. I første halvleg formåede TTH Holstebro således kun at score seks gange.

De holdt dog samtidig midtjyderne på ti scoringer takket være en fornem første halvleg af TTH-målmand Ditte Vind.

I anden halvleg blev der åbnet lidt for målscoringen, men spænding kom der aldrig for alvor i semifinalen.

Topscorer i kampen blev den norske landsholdsspiller Helene Fauske, der trods en kæmpe afbrænder på frit mål i første halvleg, scorede otte mål.

Kampens forløb

Af Ritzau

Håndboldkvinderne fra Herning-Ikast er klar til finalen mod Odense Håndbold i pokalturneringen.

I den anden semifinale ved Final 4-stævnet i Holstebro vandt Herning-Ikast lørdag eftermiddag med 21-18 over TTH Holstebro.

Mod slutningen kom TTH tæt på, men Herning-Ikasts forspring var for stort til at hente.

Tidligere lørdag vandt Odense på dramatisk vis over København Håndbold efter forlænget spilletid i den første semifinale og kunne dermed se til, mens duellen om den anden finalebillet blev udkæmpet.

Her var Odenses spillere og trænere vidner til en kamp, der var tæt langt hen ad vejen i første halvleg, og det skyldtes først og fremmest, at begge hold havde svært ved at score.

Værst gik det for TTH Holstebro, der havde fordel af hjemmebane i Gråkjær Arena. Holstebro-mandskabet scorede blot seks gange i første halvleg, og det blev symboliseret ved, at Lærke Christensen forsøgte sig seks gange uden at få bolden i mål.

I den anden ende holdt TTH's målmand Ditte Vind Herning-Ikast fra at forsvinde ud af syne, og så hjalp det også, at Helene Fauske på absurd vis missede et frit mål fra få meters afstand på en kontrachance.

Årets afbrænder i 2019? Video: TV 2 SPORT

Herning-Ikast gik til pausen foran 10-6, og føringen blev momentvis udbygget i anden halvleg.

Cecilie Højgaard Brandt bragte Herning-Ikast foran med fem mål med et kvarter igen, og forskellen på holdenes kvalitet kom til syne.

Fauske, der brændte den oplagte chance tidligere i kampen, tog revanche og var med flere scoringer med til at bringe Herning-Ikast yderligere foran.

Selv om det kan gå hurtigt i håndbold, virkede Herning-Ikast til at være i kontrol, og det endte da også med en sejr til Herning-Ikast, selv om føringen mod slutningen blev reduceret til to mål.

Herning-Ikast kan begynde forberedelserne til søndagens finale mod Odense, der spilles søndag klokken 16. TTH må nøjes med en dyst om tredjepladsen mod København.