Håndbold

Ligaprofil forklarer 'umulig' afbrænder

Helene Fauske blev topscorer i pokalsemifinalen mod TTH Holstebro med otte mål, men det burde nok være blevet til en enkelt mere for nordmanden.

- Det er den næstsidste spilledag med håndbold i Danmark i 2019, og her er årets afbrænder, lød det prompte fra kommentatorboksen, mens Helene Fauske forsøgte at undgå øjenkontakt med holdkammeraterne, idet hun traskede tilbage i forsvaret.

Få meter fra et helt tomt mål og uden en modstander i nærheden havde den norske landsholdsspiller nemlig muligheden for at bringe Herning-Ikast foran med 5-2 i pokalsemifinalen mod TTH Holstebro. I stedet ramte hun overliggeren.

Også selvom hun bevidst løb helt ned mod målet for netop ikke at risikere at brænde chancen.

- Jeg tænkte, jeg skulle gøre det sikkert. Jeg så, at målvogteren var væk, da jeg var på midten af banen. Men jeg rammer selvfølgelig træværket, så nu håber jeg at blive Youtube-kendis efter det her, lød det fra Fauske efter kampen, hvor hun altså også selv kunne lave sjov med situationen.

- Jeg tror, alle i hallen sad med et smil på munden, og jeg griner også af det nu. Jeg kan ikke gøre det om alligevel. Bolden må have gledet, men jeg har ikke nogen forklaring, siger hun til TV 2 SPORT.

Holdkammerat griner

Herning-Ikast vandt kampen med 21-18, så den utrolige afbrænder fik ikke andre konsekvenser, end at alle i hallen var vidne til en situation, man sjældent oplever på højeste niveau.

- Jeg tror aldrig, jeg har set det før, lød det grinede fra Fauskes holdkammerat og landsmand Stine Skogrand.

Uanset hvor mange visninger, Helene Fauskes afbrænder måtte ende med at få på Youtube, håber hun dog ikke, at det sker igen.

- En pige på 12 kan gøre det, men ikke en ligaspiller. Det er umuligt. Jeg håber, jeg er bedre end det, så næste gang skal jeg sætte den i mål, siger hun.

Herning-Ikast møder Odense Håndbold i pokalfinalen.

Kampen bliver vist på TV 2 søndag fra klokken 15.25.

HIH-profilen sætter ord på sin utrolige afbrænder i pokalsemifinalen med TTH Holstebro. Video: Nicolai Margon Madsen