Håndbold

Klavs Bruun: Smilet var påtaget juleaften

Klavs Bruun Jørgensen grubler stadig meget over Danmarks skuffende VM-slutrunde, og følelsen er 'ti gange værre' end efter tidligere mesterskaber.

- Ikke særlig godt.

Så konkret forklarede landtræner for kvindelandsholdet Klavs Bruun Jørgensen følelsen to og en halv uge efter Danmarks exit ved VM i Japan.

Her besøgte han TV 2 SPORTs studie ved Final 4 lørdag, og var det tydeligt, at skuffelsen over holdets niendeplads, der samtidig slukkede drømmen om OL til sommer, fortsat fylder meget. Så meget, at det har påvirket den søde juletid.

- Der er ingen tvivl om, at skuffelsen stadig sidder utrolig meget i kroppen. Når man går rundt og smiler, og selv på en juleaften som ellers var rigtig hyggelig, er det en lille smule påtaget, fortæller Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Ti gange værre end tidligere

De danske håndboldkvinders VM bød på helt store opture, som da de franske verdens- og europamestre blev besejret i den direkte duel om avancement fra det indledende gruppespil.

Men altså også nedture som nederlaget på et enkelt mål til Tyskland, eller da OL-kvalifikationen glippede i den sidste mellemrundekamp, fordi det ikke lykkedes at besejre Serbien.

Alligevel er ovenstående resultater også et billede på, at meget få ting skulle være gået anderledes, før situationen måske havde set helt anderledes ud - og det er netop det, der gøre det endnu sværere at komme over.

- Perioden efter et mesterskab er altid hård, men den her gang har været ti gange værre end ellers. Nogle af de andre mesterskaber, hvor vi også havde en fornuftig fornemmelse, har det været anderledes at komme over, fordi vi alligevel var et stykke fra.

- Den her gang var jeg ret sikker på, at vi var meget tæt på. Det synes jeg også, at resultaterne i sidste ende har vist, og det gør det bare endnu mere skuffende og ærgerligt, at vi så står med en så dårlig placering, som det ender med at blive, siger landstræneren.

Niendepladsen i Japan er Danmarks laveste placering ved et VM i 16 år.