Håndbold

Nu begynder VM-evalueringen: Sportschef ser Klavs Bruun fortsætte

Allerede inden nytår tager Dansk Håndbold Forbund (DHF) fat på evalueringen af VM i Japan, hvor Danmark blev nummer ni.

På tærsklen til evalueringen af decembers VM-skuffelse maner DHF-sportschefen Morten Henriksen til besindighed hvad spekulationer angår.

Hans klumme om den forestående gennemgang af Danmarks niendeplads ved VM i Japan er ikke et spørgsmål om trænerfyring eller ej.

- Det er såre simpelt. Klavs er landstræner på nuværende tidspunkt. Og det bliver han ved med at være, med mindre Klavs eller jeg kommer og siger et eller andet drastisk. Men det er den mindste del. Som udgangspunkt kan jeg ikke se andet, end at Klavs er landstræner fremadrettet, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Han og landstræner Klavs Bruun mødes allerede inden nytår for at snakke om både VM 2019, EM 2020 og ikke mindst Danmarks vej tilbage til verdenstoppen. Måske er evalueringen og planen for fremtiden på plads allerede inden herrernes EM midt i januar, måske trækker det ud.

- For mig drejer evalueringen sig ikke primært om Klavs. For mig drejer evalueringen sig om dansk kvindehåndbold og om, hvordan vi får vores landshold op og performe på de ypperste pladser, siger Morten Henriksen.

Niendepladsen ved VM betyder, at Danmark ikke kommer i nærheden af OL-deltagelse i 2020. Derfor er EM 2020, hvor Danmark deler værtskabet med Norge, det næste højdepunkt.

Lyn-analyse

Jeg hører en sportschef, som er overbevist om, at landstræneren skal fortsætte – med mindre de slet ikke kan blive enige om, hvilken retning det her landshold skal tage. Både fordi han siger de ord, han gør – men også fordi der mere eller mindre er lagt op til, at det måske skal foregå efter herrernes slutrunde. Og skal der en ny landstræner på bordet, så skal det ske hurtigst muligt, så vedkommende får de bedst mulige forudsætninger frem mod slutrunden i december. 

Klavs Bruun Jørgensen forventes altså at stå på sidelinjen ved EM på hjemmebane, også selvom han gerne havde været den omdiskuterede klumme foruden.

- Jeg tager det egentlig meget stille og roligt, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Jeg ærgrer mig da over, at man ikke lidt mere ro i maven, og at vi ikke bare kunne sætte os ned og snakke om det. Og hvis det endelig er, at man er i tvivl, så gør da alvor af det og tag beslutningen, for så kan jeg også komme videre i stedet for at gå og vente. Men jeg tager det meget stille og roligt, putter ’game-face’ på, og så fortsætter vi, som vi plejer.

Så du kommer ikke til at stoppe, før kontrakten udløber i sommeren 2021?

- Tingene udvikler sig hele tiden, så man skal aldrig sige aldrig, men det er ikke min plan, nej.

Klavs Bruun Jørgensen overtog det danske kvindelandshold i 2015, hvor VM på hjemmebane blev hans første slutrunde som landstræner.

  • VM 2015: Nummer seks
  • EM 2016: Nummer fire
  • VM 2017: Nummer seks
  • EM 2018: Nummer otte
  • VM 2019: Nummer ni