Jan Pytlick fyret efter pokallussing

Odense Håndbold fortsætter jagten på klubbens første trofæ uden Jan Pytlick. Han er blevet fyret i kølvandet på søndagens pokalskuffelse.

Jan Pytlick er fortid i Odense Håndbold, der mere end nogensinde hungrer efter et trofæ.

Søndag tabte Odense pokalfinalen til Herning-Ikast med knusende 33-25. Det var klubbens tredje finalenederlag, siden Jan Pytlick tiltrådte i 2016.

Fyringen blev annonceret på et hasteindkaldt pressemøde i Odense på årets næstsidste dag.

Nederlaget i går og endnu et mislykket attentat på at få en pokal med hjem var så forsmædeligt og ydmygende

Bent Nyegaard, hĂĄndboldekspert

Her var Jan Pytlick ikke selv til stede. Beslutningen blev præsenteret af bestyrelsesformand Jørn Bonnesen, der fortæller, at Pytlick ikke var uenig i beslutningen.

- Det har været en ret følelsesladet dag, i og med at vi har besluttet, at vi måtte tage afsked med vores cheftræner, siger Bonnesen.

- Vi har følt, det var tiden, at der måtte ske noget. Resultatet i går har gjort, at vi i dag har måttet løbe sammen og har truffet den beslutning.

- Beslutningen er faktisk taget i samarbejde med Jan. Jeg har haft et møde med ham her til morgen, og han var helt på det rene med, at det her var det, der skulle til. Vi havde taget beslutningen alligevel, men det gør det selvfølgelig lidt lettere.

Assistenttræner Karen Brødsgaard bliver cheftræner i tæt samarbejde med Pytlicks anden assistent Kristian Danielsen.

Hylder Pytlicks indsats

Odense Håndbold oprustede gevaldigt i forbindelse med ansættelsen af Jan Pytlick for godt tre år siden.

Han har samlet en lang række danske og udenlandske landsholdsspillere i den fynske klub, og i februar 2019 blev Pytlicks kontrakt forlænget frem til sommeren 2022.

- Vi synes ikke, vi har fået nok ud af det materiale, vi har. Vi tænkte, at hvis vi ikke gør noget for at bringe skibet på ret køl, er vi bange for, vi ikke når frem til vores målsætning, siger Jørn Bonnesen.

Bonnesen og klubbens administrerende direktør, Lars Peter Hermansen, hylder samtidig Jan Pytlick for at have ført Odense op i toppen af dansk håndbold.

- Jan er hele grunden til, vi har det brand, vi har i dag. Han har været med fra projektets start, og vi skylder ham utrolig megen tak for det kæmpestore og dedikerede arbejde, han har lavet for Odense Håndbold, siger Lars Peter Hermansen.

- Uden Jan Pytlick havde Odense Håndbold ikke været der, hvor det er i dag.

Ingen overraskelse, siger ekspert

Håndboldekspert Bent Nyegaard kalder Jan Pytlick "et trænerikon" i kraft af OL- og EM-guldmedaljer på cv'et, men Odenses beslutning kommer ikke bag på eksperten.

- Nederlaget i går og endnu et mislykket attentat på at få en pokal med hjem var så forsmædeligt og ydmygende. Der stod 20-9 ved pausen, og det kan klubben ganske enkelt ikke leve med med det materiale, der er stillet Jan Pytlick til rådighed, siger Nyegaard.

Han slår fast, at Pytlick står med det overordnede ansvar, men at det "sørme også har været skidt på spillersiden" med manglende præstationer fra for eksempel landsholdsanfører Stine Jørgensen.

Jan Pytlick har tidligere været Danmarks kvindelandstræner fra 1998-2006 og fra 2007-2014. I sin første landstrænerperiode blev han dobbelt olympisk mester og europamester én gang.