Pytlicks afløser er ramt på følelserne

Odense Håndbold fyrede Jan Pytlick efter endnu et skuffende finalenederlag. 41-årige Karen Brødsgaard overgår fra assistent til cheftræner.

Et knusende nederlag i pokalfinalen mellem jul og nytår sikrede mandag Jan Pytlick årtiets sidste fyreseddel i den danske håndboldliga. Det annoncerede Odense Håndbold på et hasteindkaldt pressemøde.

Det betyder også, at assistenttræner Karen Brødsgaard bliver cheftræner i et tæt samarbejde med Pytlicks anden assistent Kristian Danielsen. Brødsgaard var selv en del af landsholdet i mange år som aktiv spiller under netop Jan Pytlick.

Derfor er det også et vemodigt farvel for Brødsgaard. Det fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er følelsesramt i dag. Jeg har arbejdet utroligt mange år sammen med Jan, og vi har været et fantastisk team. Klubben har taget et valg, jamen sådan er det jo i vores branche. Jeg har også sagt til Jan, at Kristian Danielsen og jeg kommer til at stå for det samme som hidtil, siger Brødsgaard og henviser til sidst til det spillemæssige på banen.

Orienteret få timer før udmelding

Det var Jan Pytlick selv, der hentede Karen Brødsgaard til klubben, efter hun i februar blev fyret i EH Aalborg.

For den nye cheftræner i Odense var det også en vigtig del af processen, at Jan Pytlick også selv havde givet udtryk for, at det nok var bedst, parterne skiltes her.

Hun blev orienteret om hele situationen få timer før pressemødet.

- Jeg fik lidt betænkningstid. Jeg bakker altid min cheftræner op, og qua at dette også er Jans egen beslutning, så bakker jeg op om den. Jeg har talt med ham på telefon. Han står bag denne beslutning, understreger Karen Brødsgaard og slår fast, at hun har et godt venskab med Jan Pytlick, som de - ifølge hende selv - havde bygget nogle gode ting op sammen med:

- Jeg lærte nok allermest af Jan, da jeg selv var spiller. Jeg har glædet mig til at arbejde sammen med Jan. Det var derfor, jeg kom hertil, og derfor er det også en sørgmodig dag, sagde Brødsgaard mandag til TV 2 SPORT.

Karen Brødsgaard og Kristian Danielsens første opgave bliver den formentlig sværeste af dem alle, når Odense på udebane møder det ubesejrede tophold Team Esbjerg.

Kampen kan ses på TV 2 SPORT.