EM håndbold

Hollandske EM-herrer vil bruge landets VM-kvinder som forbillede

Om en uge skal de hollandske herrer spille deres første EM-kamp nogensinde. De har søgt inspiration hos kvinderne, der i december blev verdensmestre.

Se EM-håndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

De hollandske håndboldherrer skrev historie for et halvt år siden, da de kvalificerede sig til deres første EM-slutrunde nogensinde.

De hollandske kvinder skrev også historie i december, hvor de blev verdensmestre for første gang. Den bedrift vil herrerne nu lade sig inspirere af, når de stiller op til sit første EM.

- De startede også et sted, og vi begynder først nu. Det skal være struktureret, og vi skal tage yderligere et skridt i hver turnering. Vi har et ungt hold blandet med nogle erfarne spillere, og det er en god blanding, siger Luc Steins til hollandske NOS, der til dagligt spiller i franske Toulouse.

- Vi vil prøve at skabe det, som kvinderne også har gjort.

Hård grupper er en god ting

De hollandske herrer har kun én gang formået at kvalificere sig til en slutrunde. Det skete ved verdensmesterksbaet i 1961, som hidtil har været deres eneste deltagelse.

Hollænderne får dog ikke en let debut, når de om en uge åbner EM-slutrunden. De er nemlig kommet i pulje med Spanien, Tyskland og Letland, hvor kun to hold går videre. Men det ser de kun lyst på.

- Vi er kommet i den hårdeste gruppe, men det er måske ikke så dårligt, når det er første gang. Vi er nødt til at få erfaring på det højeste niveau, og i de senere år har vist, at vi kan slå tophold, siger Steins.

Alt er muligt

Landstræner Elingur Richardsson erkender også, at det bliver svært for hollænderne, men han siger samtidig, at de ikke vil lade sig slå ud.

Hollands håndboldkvinder vinder VM-guld for første gang i historien. Det sker med en finalesejr på 30-29 over Spanien. Video: Malthe Henriksen

- Alt er muligt, det er sport. Tyskland og Spanien er favoritter, men hvis vi virkelig spiller som et hold, så kan alt ske. Der er intet at være bange for, at vi er nødt til at nyde det, siger Richardsson.

Holland spiller sin første kamp torsdag 9. januar, hvor de møder Tyskland.

Den kamp kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 18.30.