EM håndbold

Jacobsen er bekymret for Landin: - Det er ikke godt

Der var skår i glæden, da det danske herrelandshold vandt sin næstsidste kamp inden EM.

Magnus Landin måtte ufrivilligt tage plads på den danske bænk.

Mod slutningen af første halvleg i fredagens EM-testkamp mod Norge sparkede fløjspilleren sin højre storetå op i Henrik Møllgaards venstre fod, og på de efterfølgende tv-billeder var det tydeligt at se, at det gjorde ondt på Landin.

Det gjorde det også på landstræner Nikolaj Jacobsen efter kampen, der dog ikke kendte det fulde omfang af Landins skade.

- Han er i gang med at blive undersøgt. Det er ikke godt, men mere ved jeg ikke, lød det fra Jacobsen i TV 2 SPORTs håndboldstudie.

- Det kommer til at sætte nogle begrænsninger (mod Frankrig), hvis Magnus ikke kan spille. Så giver det nogle andre udfordringer for Henrik (Kronborg, assisterende landstræner, red.) og mig.

Landin-skade 'en kæmpe udfordring'

Magnus Landin kom ikke på banen i anden halvleg, og han talte heller ikke med pressen efter den danske 28-26-sejr over nordmændene ved Golden League.

I stedet blev han i omklædningsrummet for at modtage behandling.

Såfremt skaden er alvorlig og holder Landin ude af EM, tøver TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen ikke med at kalde det 'en kæmpe udfordring' for Nikolaj Jacobsen og landsholdet.

- Han er ubetinget førstevalget i øjeblikket på venstre fløj. Og så har vi jo heller ikke rost hans rolle defensivt for meget.

- Han er utrolig vigtig for Nikolaj Jacobsen i angrebsspillet og ikke mindst i forsvaret, hvor han kan dække en masse forskellige huller, siger Claus Møller Jakobsen.

Opdatering på Landin lørdag

Det er forventet, at der kommer en opdatering på Magnus Landins skade, når landsholdet træner lørdag eftermiddag.

Er uheldet for alvor ude med Landin, kan Nikolaj Jacobsen indkalde GOG's Emil Jakobsen, der er i EM-bruttotruppen.

Mod Norge sad Lasse Svan Hansen over med en skulderskade, og en lægskade holdt Rasmus Lauge ude. Skaderne forhindrer dem også i at spille mod Frankrig søndag, som er landsholdets sidste testkamp inden EM.

Lørdag 11. januar tager Danmark hul på mesterskabet, hvor Island er modstanderen.

Se Danmarks Golden League-kamp mod Frankrig på TV 2 fra klokken 16.30. Følg Danmark ved EM på TV 2 og TV 2 PLAY.