EM håndbold

Landstræner forklarer sin skideballe: - Det irriterer mig rigtig meget

Nikolaj Jacobsen var langtfra tilfreds med sine spillere efter starten på anden halvleg. Derfor talte han med store bogstaver i en timeout.

- Vi vidste, at det her ville ske, og så kommer vi ind med sådan en slap indstilling her til anden halvleg og pisser lortet væk!

Den danske landstræner gav sine spillere en ordentlig røffel, da der var spillet næsten 10 minutter af anden halvleg i kampen mod Norge ved Golden League i Frankrig.

De danske spillere gik nemlig til pause med en føring på 15-12, men efter 9 minutter og 43 sekunder i anden halvleg var Danmark bagud 17-18. Det var Nikolaj Jacobsen bestemt ikke tilfreds med, da spillerne havde brudt aftalerne, og det fik de så at vide med store bogstaver.

Efter kampen uddybede Nikolaj Jacobsen sin skideballe, hvor han fortalte, at landsholdet ofte har problemer i starten af anden halvleg, hvilket de også har talt om. Det ville de gerne undgå denne gang, men det skete så alligevel igen.

- Vi er ikke dér, hvor vi skal være fra anden halvlegs begyndelse. Op til Golden League har vi talt om, at vi er nødt til at skulle kunne noget mere og nødt til at holde fast i hinanden noget mere. Det er pisseærgerligt at være foran med tre mål og så på så kort tid pludselig være bagud. Det er i stedet for, at vi kunne komme ind, være klar og vinde perioden med to mål for så at være foran med fem og så have en helt anden kontrol over kampen, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Der var noget disciplinært i det også. Vi spillede nogle ting, som vi ikke rigtig har trænet ret meget på, og det irriterer mig rigtig meget. Der er vi nødt til at holde fast i hinanden og sørge for at spille.

Lyn-analyse

Det var godt, at han fik sagt til holdet, at de skulle stramme op. Det handler om at kende sine spillere, og det ser ud til, at de forstår hinanden, når de kan tage den skideballe og spille koncentreret. Det var godt trænerarbejde.

'Kan ikke sjuske det væk'

Henrik Møllgaard var den spiller, der stod tættest på Nikolaj Jacobsen i timeouten, da han gav sin opsang.

Han er enig i landstrænerens pointer, da det er noget, de har haft ekstra fokus på.

- Timeouten var fuldt ud berettiget. Vi havde arbejdet hårdt for at få tremålsføringen til pausen. Norge får endda lov til at lave et sidste mål inden, og så på fem-seks minutter har de spist det og er pludselig foran på, at vi ikke er helt til stede og laver nogle fejl, som vi ikke burde lave, siger Møllgaard til TV 2 SPORT.

- Det er klart, når vi kommer til at møde de gode hold ved EM, kommer vi til at skulle arbejde hårdt for at opnå en føring, og så kan vi ikke tillade os at sjuske det væk på fem minutter. For så er afstanden mellem de bedste hold ikke større.

Danmark møder Frankrig søndag i holdenes sidste kamp ved Golden League, der også er deres sidste test inden EM.

Den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 16.30.