EM håndbold

'Uværdigt og pinligt' - ekspert forbavset over franske dommere i fransk landskamp

TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jacobsen er forbavset over, at et fransk dommerpar dømte Frankrig i Golden League.

- Hvad er det for noget?

Ordene kommer fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jacobsen efter Golden League-kampen mellem Frankrig og Serbien.

Det var ikke Frankrigs storsejr på 40-26, der undrede ham.

Det var derimod valget af dommerpar til kampen. For her var det franske Yann Carmaux og Julien Mursch, der skulle dømme spillerne fra det land, de selv kommer fra.

Selvom kampen "kun" fungerede som test inden EM, er dommerpåsætningen langtfra i orden, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert.

- Det er pinligt, og det er jo en degradering af den her turnering. Det er uværdigt for en Golden League-turnering, hvor man har inviteret verdens bedste mandskaber inden en slutrunde og så ikke tager det mere alvorligt, end at det er franske dommere, der dømmer Frankrig.

- Det hører ingen steder hjemme, siger Claus Møller Jacobsen.

Signalværdien er dårlig

Håndboldeksperten fremhæver dog også, at der ikke var meget at sætte på det franske dommerpars kendelser, selvom "der var nogle enkelte gange, hvor serberne godt kan føle sig bortdømt".

Men det er ikke så meget det, han hæfter sig ved.

- Der var fejlkendelser, som der er i alle kampe, men det er mere signalværdien, der er dårlig. Der er heller ikke danske dommere, der dømmer Danmark, når der er Golden League. Det gør man ikke. Jeg synes, at det er en nedværdigelse af en vigtig turnering inden et mesterskab.

- Håndbolden vil gerne tages alvorlig og have, at folk kigger med derhjemme, og vi, eksperter, vil gerne kigge på det med de mest objektive briller, vi kan. Så skal vi selvfølgelig ikke have landsmænd til at dømme kampen. Det siger sig selv, lyder det fra håndboldeksperten.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra de franske arrangører.

Yann Carmaux og Julien Mursch skal ikke dømme Frankrigs kamp mod Danmark søndag, da det franske dommerpar skal dømme kampen mellem Serbien og Norge.

Du kan se Danmarks kamp mod Frankrig ved Golden League søndag fra klokken 16.30 på TV 2.