EM håndbold

Kroatisk EM-træner i fokus for 'skandaløs' kommentar

Lino Cervar har gennem flere år markeret sig med usportslig opførsel.  Wolfgang Rattay / Ritzau Scanpix

Kroatiens landstræner Lino Cervar kom med en opsigtsvækkende kommentar under kroaternes sidste testkamp inden EM.

For tredje år i træk har den kroatiske håndboldlandstræner Lino Cervar markeret sig på en negativ måde.

Søndag brugte han vendingen ’de sorte’ til at omtale modstanderen Qatar.

- Hvorfor spiller vi så dårligt håndbold? Hvem i alverden spiller du bolden til? De sorte spiller smartere, end vi gør, er Lino Cervar citeret for at sige hos blandt andet 24 Sata, der kalder det for en skandale.

Ordene faldt i første halvleg af søndagens kamp mod Qatar. Lino Cervar var frustreret over det kroatiske forsvarsspil, og det virker til at være med rette. Kroaterne lukkede hele 17 mål ind i første halvleg, inden de fik rettet op på problemerne og endte med at vinde kampen 33-28.

Dermed kan Kroatien rejse til EM som vinder af træningsturneringen Croatia Cup, hvor Bosnien & Hercegovina deltog som den tredje nation.

Som nævnt er det ikke just første gang, Lino Cervar er i fokus for noget andet end det håndboldmæssige.

For to år siden trådte han helt ind på banen og greb fat i en modspiller under EM-slutrunden. Dermed forsøgte han at forhindre en hviderussisk spiller i at løbe frem, mens Kroatien var i forsvar kort før kampens afslutning. Det resulterede i en bøde på cirka 22.000 kroner.

Sidste år var den gal igen, da han flintrede mod det danske dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding. Cervar og resten af kroaterne følte sig bortdømt, og deres massive brokkeri førte efterfølgende til en disciplinærsag og en bøde på cirka 3300 kroner.

Lino Cervar kaldte blandt andet danskerne for amatører og sagde på et pressemøde, at holdene ikke var blevet behandlet lige efter den olympiske ånd.

Ved EM 2020 er Kroatien havnet i Gruppe A sammen med Hviderusland, Montenegro og Serbien.