Håndbold

Dansk VM-træner fyret

Håndboldtræneren Kim Rasmussen er efter knap fire år i jobbet færdig som træner for det ungarske landshold, det oplyser han til TV 2 SPORT.

Den danske landstræner for det ungarske kvindelandshold i håndbold, Kim Rasmussen, er færdig på posten med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser han i en SMS til TV 2 SPORT. Det ungarske forbund skriver ligeledes på sin hjemmeside, at de har afskediget danskeren, der oprindeligt havde kontrakt frem til sommeren 2020.

47-årige Kim Rasmussen blev ansat i maj 2016 og stod senest i spidsen for Ungarn under VM i Japan, hvor holdet sluttede som nummer 14.

Kim Rasmussen suspenderet fra håndbold

Danskeren kom i den grad i vælten, da han efter Ungarns exit ved VM blev suspenderet på ubestemt tid, fordi han ifølge det internationale håndboldforbund ikke havde opført sig ordentligt på et pressemøde undervejs i turneringen.

Ungarns danske landstræner blev med få minutter tilbage af sidste gruppekamp mod Rumænien ramt af to minutters udvisning for brok efter en situation ved stillingen 26-24.

Udvisningen blev i sidste ende fatal for Rasmussen og Ungarn, der tabte kampen med 27-28 og dermed røg ud af VM før mellemrunden.

- For første gang i min karriere følte jeg, at dommerne havde personlige problemer med mig. Det er sørgeligt, når der bliver dømt på forudgående hændelser, sagde Kim Rasmussen ifølge Nemzeti Sport efter kampen.

Kim Rasmussen og Ungarn tabte med ét mål til Rumænien og røg ud af VM. Video: Bo Bentsen

'I got fucked'

Ligeledes forklarede Kim Rasmussen over for TV 2 SPORT, at han havde brugt nogle gloser i kampens hede, som han senere havde fortrudt.

- Jeg kvajede mig, jeg mistede besindelsen i 10 sekunder i en situation, der var ekstrem. Alt det, der var på spil i den kamp, og hvordan det blev afviklet, var totalt kaos. Alt dette gjorde, da det forkerte spørgsmål kom efter kampen, at det ramte mig.

- Jeg har næsten været i chok, vil jeg tro. For jeg kan ikke rigtig huske spørgsmålene, og jeg kan kun huske, hvad jeg sagde på engelsk ”I got fucked” – ikke bogstaveligt, men jeg blev taget i røven, lød forklaringen fra Kim Rasmussen til TV 2 SPORT.

Med nederlaget blev Ungarn sendt i det såkaldte Presidents Cup, hvor de blot skulle spille placeringskampe. En sejr over Argentina og et nederlag til Frankrig betød, at Kim Rasmussen og Ungarn sluttede som nummer 14, hvorefter Rasmussen altså fik karantæne.

IHF meddelte blot, at danskeren var suspenderet, uden de skrev noget om længden på karantænen. På nuværende tidspunkt kender Kim Rasmussen heller ikke selv noget til længden på karantænen.

Stor succes tidligere

Ungarn har været igennem et generationsskifte med Kim Rasmussen som omdrejningspunkt, og det har ikke kastet store resultater af sig endnu.

Europamestrene fra 2000 har i danskerens tid ikke placeret sig bedre end en syvendeplads ved et mesterskab.

Fra 2010 til 2016 var han kvindelandstræner i Polen, som han to gange førte frem til semifinalerne ved VM.

I det sidste år som polsk landstræner var han også træner for det rumænske storhold CSM Bucuresti, med hvem han vandt Champions League i 2016. Samme år gjorde han klubben til rumænsk mester og pokalvinder.