EM håndbold

Landsholdsspillere føler med Nikolaj Jacobsen inden EM-åbning

Flere af landsholdets stjerner erkender, at Nikolaj Jacobsen står over for et svært valg, når han skal udtage EM-truppen.

- Det bliver ikke sjovt at være mig. Alle fortjener at komme med, men sådan er det desværre ikke.

Ovenstående citat stammer fra landstræner Nikolaj Jacobsen efter Golden League-kampen mod Frankrig søndag. Han står over for noget af en kattepine, da han i slutningen af denne uge skal udtage de 18 spillere, der skal med til EM-slutrunden.

Weekendens kampe i Golden League har ikke gjort udvælgelsen nemmere, da blandt andre Michael Damgaard, der kæmper om de sidste pladser, var i storform mod franskmændene.

Flere af landsholdets spillere erkender også, at Nikolaj Jacobsen står over for en svær udvælgelse, og at de ikke ønsker at være i hans sko.

Niklas Landin: - På nogle positioner tror jeg, at han får svært ved at vælge, hvem han skal tage med. De spillere, der kæmper om en eller to pladser, har virkelig gjort det godt, så det er godt, det ikke er mig, der er træner. Jeg tænker tit over det i min klub. Det der med at være træner, det er ikke altid sjovt.

Michael Damgaard: - Jeg er i glad for, at jeg ikke skal sætte holdet sammen, da der er rigtig mange tangenter at spille på og mange dygtige håndboldspillere. Lige meget om det er mig eller nogle af de andre, der ikke kommer med, er jeg ikke i tvivl om, at der er nogle, der vil sidde med en skuffet følelse, for man har gjort det, man kunne.

Morten Olsen: - Der er mange spillere, man kan tage med til Sverige. Jeg tror, at han har det hårdt.

Hans Lindberg: - Han er ansat til at fylde det her landshold ud og skabe nogle resultater, så det er jo ham, der vurderer, hvad han har brug for. Der er ingen tvivl om, at det er en svær situation. Jeg ville have svært ved at vælge.

Arbejdet er ikke gjort nemmere

Danmark vandt begge kampe ved Golden League, da Norge først blev besejret med 28-26. To dage efter blev Frankrig slået med 31-30 på hjemmebane.

Nikolaj Jacobsen vil nu tage mulige skader in mente og se, hvilket hold han mener, der er bedst. Landstræneren kan dog slå fast, at højrefløjen Lasse Svan næppe bliver klar til den første gruppekamp. Derudover hænger Rasmus Lauge og Magnus Landins deltagelse også i en tynd tråd.

- Som vi hele tiden har sagt, så bliver det et kapløb mod tiden med både Landin og Lauge. Svan, tror jeg godt, vi kan hidse os op til sige, når ikke at blive klar til kamp et i hvert fald. Men nu må vi se. Det er svært med sådan nogle skader, hvor meget de heler og så videre. Men alle tre er stærkt tvivlsomme til kamp et, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Ved EM må hver nation have 16 spillere i kamptruppen. Derudover må man skifte ud op til seks gange i løbet af turneringen. Alle udskiftningerne skal dog komme fra bruttotruppen på 28 spillere.

- Det gør selvfølgelig tingene lidt nemmere, at man kan skifte lidt oftere. Det gør også, at vi kan starte med 16 spillere, hvis vi ønsker det. Så jeg er fortrøstningsfuld – jeg synes også, at kampene mod Norge og Frankrig viste, at selvom vi mangler nogle folk, så er vi stadigvæk et godt hold, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark spiller sin første EM-kamp mod Island 11. januar. Den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen her.