Håndbold

Officielt: BSH henter stregspiller i Frankrig

Bjerringbro-Silkeborg har skrevet kontrakt med Alexander Lynggaard, der vender hjem til den danske liga.

BSH har erstatningen klar, når den tidligere landsholdsspiller Michael V. Knudsen indstiller karrieren til sommer.

Som TV 2 SPORT tidligere har erfaret, har klubben skrevet kontrakt med Alexander Lynggaard, der også har optrådt på det danske landhold. I modsætning til Michael V. Knudsen, så har Lynggaard dog planer om at vende tilbage i nationaldragten.

Det er faktisk en af grundene til, at han skifter Saint-Raphaël ud med Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

- Jeg vil gerne spille mig mere fast på landsholdet, og jeg håber på, at mine præstationer for klubben kan bringe mig tættere på dette. Derudover glæder min familie og jeg os meget til at starte et familieliv på dansk grund, siger Alexander Lynggaard i en pressemeddelelse.

Alexander Lynggaard har i alt spillet 25 landskampe – senest i oktober 2019. Lynggaard er dog ikke med i bruttotruppen til EM, og derfor er han ikke i spil til den kommende slutrunde.

Alexander Lynggaard skiftede fra Nordsjælland til Saint-Raphaël i sommeren 2013. Nu vender han hjem til en fireårig aftale med BSH: Fra sommeren 2020 til sommeren 2024. Som nævnt kommer han til at afløse Michael V. Knudsen på stregen,

- I afdækningen af vores muligheder har vi haft fokus på, at afløseren har international erfaring og kan løse opgaver i både forsvar og angreb på et internationalt niveau, siger cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen.

- Derudover har vi altid et ønske om at tilknytte spillere, der som personer passer ind i vores kultur og spillestil. Jeg er glad for at kunne sige, at Alexander Lynggaard på alle disse områder bliver en stor gevinst for Bjerringbro-Silkeborg, og jeg er sikker på, at Alexander vil kunne bidrage til at fastholde Bjerringbro-Silkeborg i toppen af dansk håndbold, siger træneren.

I Frankrig står en sølvmedalje fra ligaen i øjeblikket som Lynggaards bedste resultat med Saint-Raphaël.