Håndbold

Stort skifte på vej: VM-topscorer kommer til Danmark

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skifter den hollandske stjernespiller Lois Abbingh til Odense Håndbold til sommer.

En af kvindehåndboldens største profiler er på vej til den danske liga.

Da Holland i december blev verdensmester for første gang, var det med 27-årige Lois Abbingh i en absolut hovedrolle og som VM-topscorer.

Nu er hun også udset en hovedrolle i ambitiøse Odense Håndbold, som ifølge TV 2 SPORTs oplysninger henter Abbingh til sommer i den russiske storklub Rostov-Don, hvor hollænderen har spillet siden 2018.

I Odense er Lois Abbingh ifølge TV 2 SPORTs oplysninger udset som afløser for den danske landsholdsanfører Stine Jørgensen, som har kontraktudløb i Odense til sommer - en kontrakt, som ifølge flere kilder med al sandsynlighed ikke bliver forlænget.

Odense Håndbold har længe ledt efter en ny venstre back til næste sæson. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger var fynboerne også meget interesseret i det tyske stortalent Emily Bölk, men det skifte blev ikke til noget.

Lois Abbingh scorede hele 71 gange ved VM i december og stod også for den scoring på straffekast i sidste sekund, som afgjorde Hollands VM-finale mod Spanien.

I en tæt finale besejrede Holland Spanien med 30-29. Begge lande satte solide føringer under styr i kampen, der sluttede helt dramatisk. Video: TV 2 SPORT

TV 2 SPORT har været i kontrakt med Odense Håndbolds direktør Lars Peter Hermansen, men han har ikke ønsket at kommentere oplysningerne om Lois Abbingh.

Også Silkeborg-Voels landsholdsbobler Rikke Iversen og den japanske højre fløj Ayaka Ikehara er - som TV 2 SPORT tidligere har erfaret - på vej til Odense Håndbold næste sæson.

Du kan se Abbinghs kommende klub i aktion, når TV 2 SPORT i aften sender Odense Håndbold mod Viborg HK fra klokken 18.