Håndbold

DHF forklarer, hvad der har ændret sig på 11 dage

Mellem jul og nytår så både sportschefen i Dansk Håndbold Forbund (DHF) og landstræneren samarbejdet fortsætte.

Klavs Bruun Jørgensens fremtid som dansk kvindelandstræner i håndbold er blevet såvel diskuteret som evalueret, efter OL-drømmen brast med en niendeplads ved VM i december.

Den 28. december udtalte sportschefen i DHF, Morten Henriksen, at han ikke kunne "se andet, end at Klavs er landstræner fremadrettet", mens landstræneren selv ingen planer havde om at afbryde kontrakten, som løber frem til 2021.

Det har været et godt samarbejde med Klavs, og det gør ondt nu

Morten Henriksen

Men 11 dage senere kom kontrameldingen. DHF og Klavs Bruun Jørgensen har i fællesskab valgt at afbryde samarbejdet.

- Det har været den grundigste evaluering i mine tre år, fortæller Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

- Vi har været hele vejen rundt, og det er jo der, man begynder at gå endnu hårdere til hinanden og stille spørgsmål. Klavs og jeg har vendt flere ting, også over flere gange, og i fællesskab har vi så truffet den beslutning, der absolut ikke har været sort/hvid eller nem at træffe.

- Men så er det måske bedst, at vi stopper samarbejdet med hinanden.

Resultaterne manglede

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få Klavs Bruun Jørgensens udlægning af, hvad der har ændret sig.

Men i pressemeddelelsen fra DHF udtaler han, at beslutningen har været svær at træffe, og at han er ked af at stoppe samarbejdet med landsholdsspillerne.

- Når de sportslige resultater ikke er der, er der grænser for, hvor langt man kan trække den, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Klavs Bruun Jørgensen bliver rost i store vendinger for, hvad han har gjort ved det landshold, han overtog for fire og et halvt år siden.

DHF har været "udenud tilfredse" med arbejdet og slår fast, at han har skabt et "helt nyt landshold" både fysisk og mentalt. Men resultaterne er udeblevet.

'Nogle ting' såede tvivl

Parterne satte sig derfor ned og stillede spørgsmålet om, hvad det bedste er for landsholdet med henblik på at vinde medaljer, når EM i december spilles i Danmark.

- Det er her, vi i fællesskab skal sige, hvad vi finder mest tryghed i. Der er vi blevet enige om, at der er nogle ting, der sår tvivl om, om det er det rigtige (at fortsætte, red.), siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Men sportschefen slår samtidig fast, at han ikke er "fuldt ud sikker" på, at det er det rigtige valg.

Han vil dog ikke komme ind på, hvad han og Klavs Bruun Jørgensen konkret har talt om.

- Jeg kan slå en tyk streg under, at jeg er oprigtigt ked af det her. Det har været et godt samarbejde med Klavs, og det gør ondt nu. Omvendt sidder jeg også i en position, hvor opgaven nu er, at vi skal have fundet en ny, spændende kandidat. Det glæder jeg mig til at kigge på, siger Morten Henriksen.

Landsholdets bedste resultat under Klavs Bruun Jørgensen kom ved EM i 2016, hvor Danmark nåede frem til semifinalerne og endte på fjerdepladsen.