Håndbold

Nyegaard ikke i tvivl: Her er Danmarks næste landstræner

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard peger på ét navn som klar kandidat til landstrænerjobbet, efter Klavs Bruun Jørgensen er fortid i jobbet.

Klavs Bruun nåede fire et halvt år i jobbet som landstræner for håndboldkvinderne, inden han og Dansk Håndbold Forbund (DHF) onsdag meldte ud, at de er blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Det betyder, at et af de mest eftertragtede trænersæder i håndbold står tomt, og DHF skal have fundet en afløser. Sportschef i DHF, Morten Henriksen, fortæller til TV 2 SPORT, at arbejdet begynder allerede i morgen, og spørger man håndboldekspert Bent Nyegaard, så er han på ingen måde i tvivl om, hvem der topper listen over mulige kandidater.

- Jesper Jensen må stå som nummer et, to og tre på ønskelisten til en ny landstræner. Han må være det oplagte valg, og han er med Team Esbjerg i gang med at vise, hvad han formår at udrette. Jeg tror, der er bred enighed om, at det er et ekstraordinært godt stykke trænerarbejde, han leverer der.

- Han har været der i lang tid og selv skabt holdet, hvor han har vist, han har evnen til at få det maksimale ud af de spillere, han arbejder sammen med. Det er en stor ting at kunne. At finde ud af, hvilke kompetencer den enkelte spiller har, og sætte dem i værk. Det beviser han alle ugens syv dage, så han står absolut øverst på min liste, siger Bent Nyegaard.

Det er helt klart min filosofi, at vi ikke skal have folk, der kommer og går

Morten Henriksen, sportschef i DHF

Helle Thomsen populær i afstemning

I en afstemning på TV 2 SPORTs hjemmeside havde over 20.000 onsdag eftermiddag givet deres mening til kende omkring, hvem de ønsker som den kommende landstræner. Her var det den tidligere hollandske landstræner Helle Thomsen, der havde fået klart flest stemmer med 63 procent, mens Jesper Jensen indtog en andenplads med 16 procent ved 17-tiden.

For Bent Nyegaard er der dog så mange plusser hos Jesper Jensen, at andre kun kan komme på tale, hvis Jesper Jensen selv afviser et tilbud fra DHF.

- Han er en god kommunikator, og det er en meget stor del af det at være landstræner. At kunne kommunikere og have en platform, hvor du har mulighed for at udøve indflydelse. Jeg har en klar fornemmelse af, han brænder for håndbold, og selvom du ikke behøver at være håndboldtosse for at være landstræner, så er det bestemt ikke noget minus.

- Så jeg vil faktisk gribe det sådan an, at jobbet må være så attraktivt, at hvis han også er øverst på DHF's ønskeliste over kandidater, så synes jeg, de skal gå så benhårdt efter ham, at de ikke skal lave kompromiser. Så er det ikke et spørgsmål om de næste på listen, men hvordan man håndterer det. Og så kan jeg godt leve med, han selvfølgelig gør arbejdet i Team Esbjerg færdigt, samtidig med han bliver landstræner, siger Bent Nyegaard.

Ny landstræner får klar opgave fra start

Team Esbjerg topper lige nu kvindernes håndboldliga med 14 sejre ud af 15 mulige. Det arbejde skal Jesper Jensen ifølge Nyegaard have lov at gøre færdigt frem til sommer, for det er "et spændende projekt", som det lyder.

Bliver han samtidig landstræner, så er eksperten dog heller ikke i tvivl om, hvad der bliver hans fornemmeste opgave fra start.

- Som jeg kender Jesper Jensen, er han en mand, der kan samarbejde. Det er noget af det, der skal til de kommende uger, måneder og år, når en landstræner skal have fat i ligatrænerne. Der skal kommunikation og strategi gå hånd i hånd, så der kan blive skabt et godt forhold.

- Det bliver noget af det vigtigste for landsholdet, at der kommer opbakning fra klubberne og klubtrænere i forhold til at skaffe de få, men meget vigtige ekstra timer, der gør, at landsholdet kan flytte sig i en bedre retning, slår Nyegaard fast.

DHF har et 'spændende job' at tilbyde

Arbejdet med at finde den kommende landstræner begynder, når Dansk Håndbold Forbund torsdag møder ind på arbejde. Det fortæller sportschef Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

- Vi har en beskrivelse af, hvordan vi ser kvaliteterne af en landstræner. Så skal vi kigge på, hvem der kan passe på den beskrivelse, og så skal vi have fat i nogen af dem. Hvad tænker de? Hvor er de henne? Og så håber jeg på den måde, vi kan indkredse nogle navne - og så ved vi jo heller ikke, om det er muligt for dem. Men jeg synes, jeg har et spændende job at tilbyde, så jeg tror ikke, det bliver et problem at finde en spændende landstræner, siger Morten Henriksen.

Samtidig lægger sportschefen ikke skjul på, at han er på jagt efter et langsigtet projekt.

- Det er helt klart min filosofi, at vi ikke skal have folk, der kommer og går. Jeg er den type, der synes, at Klavs har været her i kort tid, selvom det blev til fire et halvt år.

For bare 11 dage siden var planerne også, at Klavs Bruun skulle fortsætte som landstræner. Det ønskede både han og DHF, men 'nogle ting' ændrede sig i processen og evalueringen. Det kan du læse mere om her.

Afstemning

Hvem håber du, der bliver den næste landstræner?