Håndbold

Sandra Toft er chokeret og overrasket over Klavs Bruuns afsked

Målvogter Sandra Toft har været en del af Klavs Bruun Jørgensens landshold fra start til slut. Hun havde gerne set, at samarbejdet var fortsat.

Knap en måned efter at håndboldkvindernes spillede uafgjort i sidste VM-kamp mod Serbien, og OL-drømmen dermed brast, valgte Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Klavs Bruun Jørgensen onsdag at stoppe samarbejdet.

Min fornemmelse er, der var mange, der var rigtig glade for at have Klavs som landstræner

Sandra Toft

I DHF's pressemeddelelse gav den nu tidligere landstræner udtryk for, at han særligt var ked af at stoppe samarbejdet med pigerne. En følelse, der er gensidig, hvis man spørger den rutinerede målvogter Sandra Toft.

- Jeg blev lidt chokeret og overrasket, da jeg faktisk ikke troede, at det ville ske. Nu er det efterhånden et stykke tid siden, VM blev afsluttet, og så havde jeg ikke en fornemmelse af, det ville slutte på den måde nu, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg har arbejdet sammen med Klavs i fire et halvt år på landsholdet, så selvfølgelig er det trist, at han vælger at stoppe. Det er altid ærgerligt, når man har arbejdet sammen med en person i så lang tid og så tæt, at samarbejdet så slutter.

Stopper samarbejdet før tid

Klavs Bruun overtog det danske kvindelandshold i 2015, hvor VM på hjemmebane blev hans første slutrunde som landstræner. Før VM i 2017 forlængede DHF og Klavs Bruun deres hidtidige aftale, så parterne havde papirer på hinanden frem til 31. maj 2021.

Nu har de valgt at stoppe den kontrakt med udsigt til EM på hjemmebane i december efter det, som sportschef Morten Henriksen kalder "den grundigste evaluering i hans tre år som sportschef".

- Vi har været hele vejen rundt, og det er jo der, man begynder at gå endnu hårdere til hinanden og stille spørgsmål. Klavs og jeg har vendt flere ting, også over flere gange, og i fællesskab har vi så truffet den beslutning, der absolut ikke har været sort/hvid eller nem at træffe, fortalte Morten Henriksen efter beslutningen til TV 2 SPORT.

Toft var glad for Klavs Bruun

Stod det til Sandra Toft, så havde hun gerne set, at Klavs Bruun var fortsat som landstræner. Om end hun på nuværende tidspunkt ikke kender til stemningen omkring beslutningen blandt de resterende spillere i landsholdstruppen.

- Det er svært at sige, men min fornemmelse er, der var mange, der var rigtig glade for at have Klavs som landstræner, siger Toft, der til daglig spiller i fransk håndbold for Brest Bretagne.

Igennem de seneste fire et halvt år har der både været op- og nedture med den forhenværende landstræner. Som da spillerne kort inde i landstrænerperioden uopfordret sendte et brev med kritik til Klavs Bruun efter en mislykket OL-kvalifikation.

'Folk skulle åbne munden og kæfte op'

Siden gik forholdet mellem landstræneren og spillerne kun én vej - mod det bedre. Onsdag sluttede tiden med Klavs Bruun så med en trist besked for Sandra Toft, men hun er ikke i tvivl om, hvad Klavs Bruun vil blive husket for hos hende.

- Han har rykket os på rigtig mange parametre, og han har virkelig flyttet nogle grænser for mange. Først og fremmest har han sparket os bagi i form af den fysiske træning, der skulle være bedre. Og så har han virkelig fået os til at åbne munden og fået os til selv at byde ind både på banen og uden for banen til diverse møder og sådan.

- Han ville gerne have, at vi spillere skulle byde ind og være fælles om at tage beslutninger. Folk skulle åbne munden og kæfte op, så vi gjorde det sammen. Så har han haft fokus på det fysiske, hvor vi skulle bruge musklerne og slå fra os.

For bare 11 dage siden var planerne, at Klavs Bruun skulle fortsætte som landstræner. Det ønskede både han og DHF, men 'nogle ting' ændrede sig i processen og evalueringen. Det kan du læse meget mere om her.