Håndbold

Klavs Bruun kritiserer ’amatørbestyrelse’

Den afgåede kvindelandstræner Klavs Bruun Jørgensen mener, at bestyrelsen i Dansk Håndbold Forbund er skruet forkert sammen.

Efter sit exit som kvindelandstræner langer Klavs Bruun Jørgensen ud efter sin tidligere arbejdsgiver, Dansk Håndbold Forbund (DHF).

I et længere interview med B.T. giver Klavs Bruun Jørgensen udtryk for, at forbundets bestyrelse ikke er fordrende for de bedste spillere.

- Grundlæggende kan man sige, at DHF har sovet i timen. Man sidder med en amatørbestyrelse, hvis du spørger mig. En bestyrelse, som kigger på bredde og elite samtidig, siger Klavs Bruun Jørgensen til B.T.

Klavs Bruun Jørgensen havde gerne set, at der var både en breddebestyrelse og en elitebestyrelse.

Over for TV 2 SPORT bekræfter DHF’s sportschef Morten Henriksen, at bestyrelsen varetager både elitens og breddens interesser. Det ser han ikke noget problem i.

- Det er en holdning, Klavs må stå på mål for. Jeg kan kun sige, at jeg har et ganske glimrende samarbejde med bestyrelsen, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

- I mine år har jeg faktisk ofte oplevet, at den ene part synes, at de andre områder altid bliver opprioriteret. Når du spørger bredden, så siger de, at der er for meget elite. Og når du spørger eliten, så siger de, at der er for meget bredde.

Eliteforsamling har været et tema

Morten Henriksen sidder ikke med ved alle bestyrelsesmøder, men hans oplevelse er, at balancen er, som den skal være. Sportschefen anerkender dog idéen om en forsamling, der udelukkende skal koncentrere sig om elitearbejdet i dansk håndbold. Et såkaldt advisory board.

- Det er noget, Klavs og jeg har snakket sammen om tidligere: At finde nogle flere kompetencer. Jeg har også tidligere snakket med nogle af dameklubberne, om man skulle prøve at lave et forum, hvor nogle af klubberne og os mødtes, hvor det ikke var så formelt. Det tror jeg rigtig meget på, men det har været prioriteringer af andre opgaver, der har gjort, at det ikke er ført videre. Inspiration er altid spændende, men jeg vil ikke koble det sammen med en kritik af bestyrelsen.

- Lige nu kan jeg ringe rundt, når jeg har brug for noget viden – men man kan fint forestille sig, at man engang i fremtiden har andre end os ansatte i eliteafdelingen, der fast kommer med input.

Klavs Bruun Jørgensen overtog det danske kvindelandshold i 2015, hvor VM på hjemmebane blev hans første slutrunde som landstræner.

  • VM 2015: Nummer seks
  • EM 2016: Nummer fire
  • VM 2017: Nummer seks
  • EM 2018: Nummer otte
  • VM 2019: Nummer ni

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Klavs Bruun Jørgensen, bestyrelsesformand Per Bertelsen og generalsekretær Morten Stig Christensen.