Håndbold

Landsholdsprofiler forlader Odense

Odense Håndbold henter tre profiler til klubben, mens flere landsholdsspillere siger farvel efter sæsonen.

Odense Håndbold tager afsked med yderligere syv spillere til sommer. Blandt andet de danske landsholdsprofiler Stine Jørgensen, Trine Østergaard og Kathrine Heindahl.

Derudover siger Odense farvel til Ingvild Bakkerud, Nathalie Hagman, Suzanne Bækhøj og Anne Mette Pedersen.

- At nogle spillere forlader os, er jo en del af gamet. I det halve år hvor Kristian (Danielsen, assistenttræner, red.) og jeg har arbejdet med holdet, har vi ikke haft en finger at sætte på arbejdsindsatsen. Hele holdet har knoklet og kløet på fra start, siger træner Karen Brødsgaard i en pressemeddelelse.

Henter VM-topscoreren

Som TV 2 SPORT tidligere har erfaret, har Odense dog også sikret sig en underskrift fra tre profiler.

Den største tilgang er topscoreren fra VM i december, Lois Abbingh. Desuden skifter stregspilleren Rikke Iversen, som var reserve til den danske VM-trup i december, og fløjspilleren Ayaka Ikehara også til den fynske storklub. Alle tre handler er bekræftet torsdag af klubben.

- Jeg glæder mig meget til at spille for Odense i næste sæson, og jeg ser frem til at hjælpe klubben med at nå sine ambitiøse målsætninger. Det professionelle miljø i Odense Håndbold var medvirkende til, at jeg tog beslutningen om at komme til Odense, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at føle mig hjemme her, siger Abbingh, som vandt VM med Holland.

Karen Brødsgaard glæder sig naturligvis også over tilgangen af de tre spillere.

- Det bliver spændende med de nye ansigter i klubben, og vi glæder os selvfølgelig til at tage imod og byde Lois, Ayaka og Rikke velkommen i Odense Håndbold. Hver især har Lois, Ayaka og Rikke nogle individuelle kvaliteter, som kan være med til at videreudvikle Odense Håndbold, siger hun.

Brødsgaard tog over efter Jan Pytlick, som blev afskediget mellem jul og nytår. Det skete i kølvandt på Final4, hvor Odense blev udspillet i finalen.

Holdet har fortsat deres første trofæ til gode, selvom de i de senere år har investeret kraftigt i spillertruppen og henter flere store profiler til.