Håndbold

Her er DHF's krav til den nye landstræner

Dansk Håndbold Forbund skal finde en erstatning for Klavs Bruun Jørgensen, som torsdag takkede af som træner for damelandsholdet.

Jagten på Danmarks næste kvindelandstræner kommer næppe til at strække sig langt ud over landegrænserne.

Dagen efter afskeden med Klavs Bruun Jørgensen fortæller sportschefen i Dansk Håndbold Forbund, at et grundigt kendskab til dansk håndbold er et must for den kommende damelandstræner.

- Jeg vil nødig låse mig fast på en nationalitet, men det er væsentligt, at den kommende træner har indsigt i dansk håndboldhistorie og -kultur, siger sportschef Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

- Jeg er overbevist om, at det er den vej, vi skal gå.

I modsætning til herrelandsholdet har damerne aldrig været trænet af en udlænding. Hvis det sker denne gang, bliver det en træner, der allerede har et forhold til dansk håndbold.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi går ud og henter en træner langt væk fra, der 'kun' skal stå i spidsen for vores A-landshold. Det kan være, det er sådan om fem eller ti år – men ikke nu, tilføjer Morten Henriksen.

Det oplagte valg

I en afstemning her på sport.tv2.dk har næsten 50.000 brugere givet deres mening til kende i skrivende stund. 53 procent håber, at Helle Thomsen bliver ansat som landstræner. 27 procent håber at se Jesper Jensen i spidsen for landsholdet.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard har dem, der håber på Jesper Jensen, størst chance for at få deres ønske opfyldt.

- Jesper Jensen må stå som nummer et, to og tre på ønskelisten til en ny landstræner. Han må være det oplagte valg, og han er med Team Esbjerg i gang med at vise, hvad han formår at udrette. Jeg tror, der er bred enighed om, at det er et ekstraordinært godt stykke trænerarbejde, han leverer der.

- Han har været der i lang tid og selv skabt holdet, hvor han har vist, han har evnen til at få det maksimale ud af de spillere, han arbejder sammen med. Det er en stor ting at kunne. At finde ud af, hvilke kompetencer den enkelte spiller har, og sætte dem i værk. Det beviser han alle ugens syv dage, så han står absolut øverst på min liste, siger Bent Nyegaard.

Umiddelbart efter afskeden med Klavs Bruun Jørgensen sagde Morten Henriksen, at han ikke kommer til at haste en beslutning igennem.

- Jeg håber, vi kan finde den helt rigtige, der kan være i spidsen for det danske kvindelandshold i rigtig mange år. Derfor vil jeg også tage den tid, der skal til. Det bliver ikke noget med, at vi går ud og siger: ”Det er dig, vi vil have, er du klar?” Og så kan vi meddele det om en uge. Det bliver en proces, hvor vi vil snakke med flere kandidater, så vi danner det bedst mulige grundlag for det her arbejde, lød det torsdag fra Morten Henriksen.

Klavs Bruun Jørgensen overtog det danske kvindelandshold i 2015, hvor VM på hjemmebane blev hans første slutrunde som landstræner.

  • VM 2015: Nummer seks
  • EM 2016: Nummer fire
  • VM 2017: Nummer seks
  • EM 2018: Nummer otte
  • VM 2019: Nummer ni