EM håndbold

Rørt Toft fortæller om sit skæbnesvangre øjeblik ved VM

René Toft Hansen måtte forlade VM med en skade og var ikke med på holdet i resten af vejen mod VM-guldet.

Danmark var fortsat langt fra VM-titlen, da de i gruppespillet mistede en af deres vigtigste spillere.

I gruppekampen mod Norge røg René Toft Hansen i gulvet efter en norsk tackling. Næsten et år efter mindes han tilbage til det skæbnesvangre øjeblik.

- Det første, jeg tænker, er, at det er slut. Jeg vidste med det samme, at der var en eller anden alvorlig skade. Jeg kunne mærke, hvordan det sprang inde i lysken, fortæller han til TV 2 SPORT.

Et halv minut blev den danske stregspiller liggende i gulvet. Han kunne egentlig godt rejse sig tidligere, men han ville gerne have nyde de sidste sekunder på banen. Så længe det varede.

- Det var rigtig hårdt, og det gik lige igennem hovedet, at det er slut. Og jeg tror også, det var derfor jeg blev liggende lidt længere, for jeg vidste, hvis jeg først forlod banen, så var det sidste gang, jeg kom ind.

Krammede familien

Kort efter kampen kom hans familie ud til ham. Det talte blandt andet hans kone og børn samt sin bror og landsholdskollega, Henrik Toft Hansen.

- Det var dejligt at se dem, for jeg vidste, det var slut. Så det var dejligt at have nogen at snakke med om det og kramme, mindes René Toft Hansen.

Den efterfølgende nat var især hård. Både fysisk og mentalt led forsvarskrumtappen. Søvnen var knap. Tankerne fløj igennem hovedet.

De efterfølgende dage begyndte han processen med at komme tilbage. Men det var hårdt. For imens tog landsholdet sejr på sejr. Selv ikke en semifinaleturtil til Tyskland kunne bremse den danske dominans.

Ærgerlig over tidligt exit

Så da landsholdet gik på banen i Herning for at spille finale, var René Toft ikke en del af truppen. Men han besluttede at tage plads i Boxen og være fysisk til stede for sine holdkammerater.

- Det var specielt, for man kunne mærke, hvordan tilskuerne også bare var klar. Der skulle jeg bare være. Det ville jeg gerne være en del af. Jeg er rigtig glad for, jeg tog beslutningen, selvom det var bedst at blive hjemme og holde benet opad, men det kunne jeg simpelthen ikke.

Når han tænker tilbage på slutrunden er han ærgerlig over, at han måtte forlade turneringen, inden 'de sjove kampe' kom.

- Jeg ville rigtig gerne have været med i sidste halvdel. Jeg føler, jeg var en del af det, men ikke helt. Jeg er selvfølgelig rigtig glad og stolt over det, jeg kunne bidrage med, og at vi gik hele vejen, siger René Toft Hansen, som efter finalen kom ned på banen og fik lov til at løfte VM-trofæet sammen med resten af holdet.

I år kan Danmark vinde sin tredje EM-titel gennem historien.

Her er en skadesfri René Toft igen med i truppen. Endda i en rigtig forfatning. Det mener landsholdets assistenttræner, Henrik Kronborg.

- Han er både fysisk og mentalt i rigtig god balance, og han er trådt ind i midterforsvaret og været den styrmand, som han altid er omkring landsholdet. Så det har været rigtig positiv at få ham tilbage.

- Jeg ved, han har arbejdet rigtig hårdt for det, og det har været en lang proces, men jeg synes, man kan se, han er vendt tilbage i rigtig god form, siger Kronborg til TV 2 SPORT.

Første skridt på vejen mod EM-triumfen bliver mod Island lørdag klokken 18.15. Den kamp kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.