EM håndbold

Sverige og Norge åbner EM med sikre sejre

Værterne lagde stærk fra land, da Sverige og Norge vandt deres første EM-kampe i henholdsvis Göteborg og Trondheim.

Sverige og Norge er værter for EM sammen med Østrig, der tidligere på dagen vandt sin åbningskamp med 32-29 over Tjekkiet.

De nordiske naboer fulgte trop mod Schweiz og Bosnien & Hercegovina, der blev slået komfortabelt.

  • Sverige - Schweiz 34-21
  • Norge - Bosnien & Hercegovina 32-26

Sverige er også i gruppe med Slovenien og Polen, der spillede tidligere på dagen. Her vandt Slovenien med tre mål.

Norge er i hårdere selskab i deres gruppe, som også består af de mangedobbelte europa- og verdensmestre Frankrig. Franskmændene indledte dog EM med et sensationelt nederlag til Portugal.

Netop Frankrig og Norge møder hinanden søndag, hvor et fransk nederlag med stor sandsynlighed vil betyde chokexit allerede efter indledende runde.

Sander Sagosen er den store profil hos de norske håndboldherrer, og Paris Saint-Germain-stjernen viste sit værd fredag aften.

Her åbnede Norge sit gruppespil i EM-slutrunden med at besejre Bosnien-Hercegovina 32-26.

Den kommende THW Kiel-spiller tog sin del af slæbet med 12 kasser i kampen og generelt stærkt spil for øjnene af 8000 tilskuere i den nye arena i Trondheim, hvor Sander Sagosen kommer fra.

- Jeg havde set frem til det her længe, så jeg havde ingen problemer med at sætte mig op til kampen. Jeg har glædet mig i lang tid til at spille kampe her (i Trondheim, red.).

- Det er ganske enkelt unikt at spille foran venner, familie, tidligere naboer og kammerater. Jeg glæder mig til fortsættelsen. Nu er vi i gang og har fået den første sejr. Nu skal vi mobilisere os, for vi skal have tre sejre her i Trondheim, siger Sander Sagosen ifølge norsk TV3.

Norge topper dermed gruppe D med sine to point og en bedre målscore end Portugal, der leverede en overraskelse, da Frankrig blev besejret 28-25 tidligere fredag.