EM håndbold

’Det er helt ufatteligt’ – Toft og Nyegaard sammenligner Mikkel Hansen og Messi

Skuddet, overblikket og X-factoren er den samme hos Mikkel Hansen som hos fodboldstjernen Lionel Messi.

Hvis man skal forstå Hansens betydning for håndboldsporten, er man nødt til at skæve til fodboldverden og den ifølge mange bedste spiller nogensinde: Lionel Messi.

- Det Mikkel Hansen kan på en håndboldbane, svarer til det, Lionel Messi kan med en fodbold. De er begge to i en liga for sig, forklarer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

 • Alder

  32
  32
 • Højde

  1.92
  1.7
 • Vægt i kilo

  98
  72
 • Kåringer til verdens bedste

  3
  6

Men hvad er det, der gør Mikkel Hansen til håndboldens Lionel Messi? Bent Nyegaard og Flemming Toft har fundet frem til tre ting, Messi og Hansen gør bedre end rivalerne.

1. Evnen til at afgøre kampe

Den X Factor der skal til at levere den ekstraordinære aktion i de afgørende øjeblikke.

 1. Bent Nyegaard

  Der er så stort et pres på deres skuldre i hver eneste kamp, og de præsterer alligevel gang på gang. Det kræver en mental styrke på et helt utroligt niveau. De kan på ingen måde erstattes.

 2. Flemming Toft

  Jeg er meget enig med dig, Bent. Én af de ting, der skiller sig ud for mig, er netop det mentale overskud. De præsterer kamp efter kamp med et enormt pres, og det er i høj grad på grund af deres mentale styrke.

 3. Bent Nyegaard

  Når der er brug for noget ekstraordinært, så kommer det fra dem. De kan ting, som ingen andre. Mikkel Hansen har flere gange scoret på direkte frikast, det er ret enestående. Og hvor mange gange har Messi ikke disket op med en afgørende scoring på frispark?

 4. Flemming Toft

  Derudover har begge et fantastisk øje for spillet og spillets udvikling og er utroligt forudseende. Det gør, at de gang på gang evner at afgøre de store kampe. De er ganske enkelt et skridt eller to foran alle andre i forhold til spillet.

2. Det store overblik

Evnen til at spille sine medspillere fri og sætte de afgørende angreb op.

 1. Bent Nyegaard

  Et af de steder, de to stjerner bedst kan sammenlignes, er på deres overblik. Begge to kan på et splitsekund sende en aflevering af sted, der splitter et helt forsvar ad. I håndbold taler vi meget om vurderingsspillere. Spillere, der kan se, hvor bolden gør mest gavn. Mikkel Hansen er en absurd dygtig vurderingsspiller, og i fodbolden kan Lionel Messi det samme.

 2. Flemming Toft

  Ja, for inden Messi og Hansen modtager bolden, ved de nøjagtigt, hvad de gerne vil med den. De er så forudseende og evner gang på gang at gøre det rigtige med kuglen. 'Skal jeg selv gå mod mål, eller er det bedre at smide den videre til en medspiller?' De tager nærmest aldrig fejl.

 3. Bent Nyegaard

  Deres kunst er, at de hele tiden kan se, hvem der har mest brug for bolden.

 4. Flemming Toft

  De kan jo se ting, som ingen andre kan. De har en meget forfinet fingerspitzgefühlen, som du ikke ser på samme måde fra nogen andre i deres sport.

 • Nationale mesterskaber

  11
  11
 • Nationale pokalmesterskaber

  7
  6
 • OL-guldmedaljer

  1
  1
 • VM-guldmedaljer

  1
  0
 • Champions League-mesterskaber

  0
  4

3. Skudvariation

Evnen til at variere sine afslutninger gang på gang og mestre flere forskellige skud.

 1. Flemming Toft

  Deres timing i skudafviklingen er helt fantastisk. De ved præcis, hvordan de skal afslutte i de forskellige situationer, de kommer i. Det kan alle egentlig tænke, men de kan gøre det gang efter gang, og det er det, der er det vanvittige. Deres skudrepertoire er ganske enkelt helt ufatteligt. Det hele kommer så naturligt for dem.

 2. Bent Nyegaard

  Jeg er meget enig - begge spilleres afslutninger er helt unikke. Mikkel Hansen kan med sit ekstraordinære håndled sætte bolden, lige hvor han vil. Messi kan det samme med sin venstrefod. Begge to er helt ekstraordinære i deres afslutninger. Hvor mange gange har vi ikke set Messi trække ind fra sin højrekant og sætte kuglen i nettet?

 3. Flemming Toft

  Ja, det har vi set rigtig mange gange. Vi er vel også enige i, at Mikkel Hansen er den vigtigste, hvis det skal lykkes for landsholdet at vinde EM?

 4. Bent Nyegaard

  Det danske landshold har rigtig mange dygtige spillere, men der er ingen tvivl om, at Mikkel Hansen er umulig at erstatte. Det er verdens bedste håndboldspiller, og han spiller selvfølgelig en enorm rolle i jagten på EM-guld.