EM håndbold

Ekspert: Anførerens sygdom har skabt stor usikkerhed

Niclas Landin under EM pressemødet med herre håndboldlandsholdet Lars Møller / Ritzau Scanpix

Niklas Landin har fredag aften og lørdag morgen været det helt store samtaleemne, da han i første omgang ikke var udtaget til truppen mod Island.

Da landstræner Nikolaj Jacobsen fredag aften indskrev navnene på 15 af de 16 spillere, der skal i aktion i den første EM-kamp mod Island, var det noget overraskende uden Niklas Landin.

Selvom landsholdets anfører de seneste dage har døjet med sygdom, så var det overraskende for de fleste, at han pludselig ikke var blandt de navne, som Nikolaj Jacobsen med sikkerhed kunne gøre brug af.

Lørdag klokken 09.00 blev den danske stjernemålmand så skrevet ind i truppen som sidste mand. Men tvivlen kan alligevel have påvirket de danske spillere, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er uundgåeligt, at det skaber stor usikkerhed og spekulation, som det har gjort med de andre. De er meget bevidste om, at alle er vigtige, men også om hvem der er vigtigst, så derfor er det godt, at det hurtigt blev vendt om. Men det var da en chokeffekt for os alle sammen, siger Bent Nyegaard.

Niklas Landin er ikke den eneste spiller, der har været tvivl om i optakten. Også Magnus Landin, Lasse Svan og Rasmus Lauge har haft skadesproblemer. Sidstnævnte er blevet klar, mens de to fløjspillere fortsat sidder ude.

Usikkerhed i truppen kan være sundt

Men usikkerheden om de danske spillere kan faktisk få en positiv effekt for Danmark, der i ugerne inden EM har besejret både Norge og Frankrig i to testkampe. Det mener håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

- Jeg tror ikke, at det har forplantet sig som nogen større usikkerhed, men hvis der har sneget sig en smule usikkerhed ind, så er det i virkeligheden kun sundt, for det kan jo også være lidt farligt at være så suveræne, som Danmark har været.

- Der kan jo også forplante sig sådan en opfattelse af, at man er fuldstændig uovervindelig, og det kan være farligt i sådan en turnering. Det måske kun godt, hvis der er en smule usikkerhed, siger Claus Møller Jakobsen.

Hvis Magnus Landin og/eller Lasse Svan skulle blive kampklar i løbet af slutrunden, så kan Nikolaj Jacobsen fortsat skifte dem ind i truppen. Landstræneren råder over i alt seks udskiftninger.

Truppen mod Island

Målmænd: Jannick Green (Magdeburg), Niklas Landin (Kiel)

Bagspillere: Niclas Kirkeløkke (Rhein-Neckar Löwen), Mikkel Hansen (Paris Saint-Germain), Henrik Møllgaard (Aalborg), Mads Mensah Larsen (Rhein-Neckar Löwen), Rasmus Lauge (Vészprem), Jacob Holm (Füchse Berlin), Michael Damgaard (Magdeburg), Lasse Andersson (FC Barcelona)

Fløjspillere: Magnus Bramming (TTH), Hans Lindberg (Füchse Berlin), Johan Hansen (Bjerringbro-Silkeborg)

Stregspillere: René Toft Hansen (Benfica), Magnus Saugstrup (Aalborg), Anders Zachariassen (Flensburg-Handewitt)

Oversiddere: Morten Olsen, Lasse Svan og Magnus Landin