EM håndbold

Landin fik direkte rødt - ingen grund til det, siger landstræner

Danmarks anfører blev smidt ud af EM-opgøret mod Island med knap 20 minutter tilbage.

Danmark var under voldsomt pres mod Island i den første kamp ved EM.

Presset blev ikke mindre, da målmand og anfører Niklas Landin med 17 og et halvt minut tilbage af kampen fik direkte rødt kort.

Niklas Landin har ikke haft mulighed for at forholde sig til situationen endnu, da han blev kaldt til dopingtest efter kampen. Landstræneren føler dog ikke, at der blev dømt mod Danmark i den situation. Derimod forstår han ikke Landins beslutning.

- Det ligner, at det røde kort er korrekt. Hans hofte er inde og ramme Niklas. Det bliver selvfølgelig afgørende, for der var Niklas lige kommet i gang med to redninger. Der er ingen grund til at løbe ud og tage den chance, siger Nikolaj Jacobsen efter kampen til TV 2 SPORT.

Islands Olafur Gudmundsson blev sendt af sted i en kontra, hvor Landin midt på egen banehalvdel forsøgte at fiske bolden for næsen af Gudmundsson.

Islændingen fik dog fat i bolden, og selvom Landin forsøgte at trække sig fra kollisionen, var der kontakt. Det er i sådanne situationer målmandens ansvar.

Dommerduoen gik ud for at se episoden igennem på video og kom tilbage på banen med det røde kort i hånden. Dermed måtte Niklas Landin se til fra bænken, da Danmark skuffede stort ved at tabe 31-30 til Island.

De forsvarende verdensmestre fra Danmark måtte gå skuffede fra banen i åbningskampen mod Island. Video: TV 2 SPORT

'Kan sagtens give rødt'

Dommerparret fra Montenegro bragte sig selv i fokus flere gange i løbet af kampen.

Der var nemlig rigtig mange mærkværdige kendelser, men det gjaldt dog i begge ender. Lasse Kronborg, der har spillet i GOG i 11 sæsoner, er ekspert for TV 2 SPORT under slutrunden. Og han er heller ikke uenig i det røde kort til Landin.

- Det er hårdt fløjtet. Men hvis man følger reglerne slavisk, kan der sagtens gives rødt kort, vurderer Lasse Kronborg.

Faktisk var Landin ikke den eneste spiller, der fik rødt kort i kampen. Islands Elvar Örn Jönsson så nemlig også rødt med otte minutter tilbage af opgøret.

Danmarks nederlag betyder, at ladnsholdet er under pres. Nu skal de besejre både Ungarn og Rusland, hvis drømmen om en plads i mellemrunden skal realiseres.