EM håndbold

Landstræner gruede for Landins blindtarm

Niklas Landin måtte se den sidste tredjedel af kampen mod Island fra tilskuerrækkerne, efter han fik rødt kort. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

En undersøgelse lørdag morgen afgjorde målmand Niklas Landins skæbne i forhold til åbningskampen mod Island.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har haft alt for mange bekymrer op til EM-slutrunden på grund af flere skader.

De generelle bekymringer er selvsagt ikke blevet mindre efter det skuffende åbningsnederlag lørdag aften til Island, men det kunne have være endnu værre.

- Da vi i går inden træning får at vide, at der kan være lidt med Niklas’ blindtarm, tænkte jeg, at det snart måtte stoppe, og at vi lige måtte få et par timer uden noget at bekymre os over, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Undersøgt en time før deadline

Niklas Landin var ikke med i den 15-mandstrup, landstræneren skulle indskrive fredag aften. Deadline for at indskrive en 16. spiller var lørdag morgen klokken 9.

En time inden blev der set nærmere på Niklas Landin for at finde ud af, hvor galt det stod til.

- Vi stod op klokken otte og krydsede fingre, da Niklas blev undersøgt. Det var heldigvis aftagende. Det var jo godt, men der har ikke rigtig været nogen dage, efter vi kom hjem fra Frankrig, hvor man lige har kunnet sætte sig ned. Der har været noget hele tiden, siger Nikolaj Jacobsen.

Niklas Landin blev derfor skrevet ind i truppen og fortalte inden kampen, at det gik meget, meget bedre med maven, men at han to dage inden åbningskampen "tænkte, at slutrunden var meget langt væk."

Skader er ingen undskyldning

Landstræneren understreger, at skadesproblemerne, som kostede de store profiler Lasse Svan, Magnus Landin og Morten Olsen åbningskampen, er en undskyldning for skuffelsen mod Island, der vandt med 31-30.

- Jeg ville meget gerne have stillet i stærkeste opstilling og have trænet med alle mand, men sådan har det ikke været. Nogle gange må man smøge ærmerne op og kæmpe sig ud af problemerne. Det synes jeg også, vi gør, siger Jacobsen.

Niklas Landin startede på bænken, men kom hurtigt på banen, da Jannick Green havde mere end svært ved at få fat i afslutningerne fra de islandske spillere.

Landin smidt ud

Han blev noteret for tre redninger, inden han i det 43. minut blev smidt ud for at tackling på Olafur Gudmundsson. Et rødt kort, som landstræneren kalder korrekt.

- Det bliver selvfølgelig afgørende, for der var Niklas lige kommet i gang med to redninger. Der er ingen grund til at løbe ud og tage den chance, sagde Nikolaj Jacobsen efter kampen til TV 2 SPORT.

Niklas Landin får rødt kort, da han stopper en islandsk spiller uden for feltet. Video: Malthe Henriksen

Nederlaget til Island betyder, at Danmark formentlig ikke kan tåle flere nederlag, hvis en plads i mellemrunden skal realiseres.

Næste opgave ligger mandag, hvor det gælder Ungarn, der tidligere på dagen slog Rusland.