EM håndbold

Lauge satte sig på bande i frustration: - Jeg skulle bare væk fra dem

Danmark tabte lørdag aften EM-premieren mod Island efter et dramatisk opgør, hvor dommerne flere gange var i fokus.

Nogle gange kan det være godt at være alene, hvis frustrationerne er ved at tage overhånd.

Det kan den danske landsholdsprofil Rasmus Lauge skrive under på, efter han flere gange udviste sin utilfredshed med dommerne i lørdagens kamp mod Island, hvor det endte med et dansk nederlag på 31-30.

38 minutter inde i kampen var det ved at blive for meget for den danske playmaker, da der blev dømt et straffekast til Island efter det, som dommerne vurderede var et skub fra Lauge.

I sekunderne efter kendelsen valgte Veszprem-spilleren i frustration at sætte sig ud på reklamebanden tæt på de mange danske tilskuere.

- Jeg prøvede at komme væk fra de to… Ja, jeg ved sgu ikke, hvad farve de havde i dag, så jeg ikke kom til at sige eller gøre noget dumt. For der var desværre rigtig, rigtig mange kendelser, jeg var dybt uenig i i dag, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard forstod udmærket, hvorfor Rasmus Lauge var irriteret over dommerne, der i øvrigt var klædt i blåt, efter den pågældende situation.

- Han er ikke i feltet, og der er ikke noget skub, lød det fra håndboldeksperten under kommenteringen.

"Det var på nogle afgørende tidspunkter"

Episoden var ikke den eneste, hvor Rasmus Lauge fik dømt et straffekast imod sig. I 1. halvleg vurderede dommerne, at danskeren tog feltet i brug for at stoppe de hurtige islændinge. Igen en situation, som stjernespilleren var stærkt utilfreds med.

- Jeg synes bare, det er ærgerligt, at linjen ikke er den samme i begge ender. Jeg bliver selvfølgelig frustreret. Vi får en masse angrebsfejl imod os, og så har de en mulighed for at dømme den i den anden ende, hvor kampen er på vippen, og så dømmer de et skide frikast, hvor de kunne have dømt straffe eller angrebsfejl.

- Jeg synes, at det var på nogle afgørende tidspunkter. Jeg vil ikke gå mere ind i det, for der er så mange ting, vi selv kan ændre. Bølgerne gik højt, og der er så mange marginale kendelser, som kunne gå begge veje. Vi efterlader mange følelser inde på banen, og det er også dem, I kunne se, siger Lauge.

Udover de to straffekast, der blev dømt mod Rasmus Lauge, så blev han også tildelt en enkelt to minutters udvisning undervejs.