EM håndbold

Norsk profil trodser sin træners ønske

Magnus Abelvik Rød var tvivlsom inden EM. Hans klubtræner havde håbet, at højrebacken ville melde afbud.

Det er ikke alle, der har været lige begejstrede for Magnus Abelvik Røds deltagelse ved EM 2020.

Den talentfulde højreback har været tvivlsom op til EM, efter han slog sin hofte i den sidste klubkamp inden slutrunden, og derfor har hans klubtræner, Maik Machulla, ønsket, at Rød skulle melde afbud.

Det ønske har Magnus Abelvik Rød dog valgt at trodse.

- Jeg sagde, at så længe det ikke kan blive værre, så spiller jeg EM, siger Magnus Abelbik Rød til VG.

I denne sæson har Rød trukket et stort læs i Flensburg-Handewitt, hvor Holger Glandorf har været skadet. Derfor havde klubben håbet, at 22-årige Rød ville give sig selv en lille pause i stedet for at spille slutrunden.

- Han har været en lille smule skadet i det meste af december. Han har været lidt på skånekost for at kunne klare det program, vi havde. Og det var jo ikke første gang, han røg ned på hoften. Han havde virkelig ondt, og det kunne man godt se i den kamp mod Minden, siger Lars Christiansen, der er en del af Flensburg-Handewitts trænerstab, til TV 2 SPORT.

- Vi har haft en snak som klub med Magnus. Han er jo vigtig for os, også når resten af sæsonen skal afgøres. Det er en helt naturlig snak, man har med sine spillere, når nogen har været småskadet eller presset i et stykke tid.

Magnus Abelvik Rød spillede 23 minutter i Norges første kamp, hvor han scorede to mål på tre forsøg i 32-26-sejren over Bosnien Hercegovina.

Han er en af grundene til, at Flensburg-Handewitt blev mester i sommer

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT

Ved VM 2019 langede Flensburg-Handewitts træner ud efter den norske forbund, fordi landstræner Christian Berge sendte Gøran Johannessen på banen. Maik Machulla mente, at nordmændene ignorerede en aftale om at holde Johannessen ude af kamp i starten af turneringen. Denne gang er der mere enighed om skadens omfang.

- Rød tog hjem til Norge og blev undersøgt. I samråd fandt vi ud af, at det ser fint nok ud – og han føler sig klar til at spille. Så bakker vi selvfølgelig op om det, siger Lars Christiansen.

En ekstraordinær spiller

Ved VM 2019 spillede Magnus Abelvik Rød en stor rolle for Norge, der kom hele vejen til finalen og tabte til Danmark. Rød var på banen i sammenlagt lidt over fem timer i løbet af turneringen, og han scorede 43 mål på 65 forsøg. Dermed var han den nordmand, der scorede næstflest mål under slutrunden.

Siden er 22-årige Rød blevet tysk mester med Flensburg-Handewitt, og ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er han allerede en meget stor profil på det norske landshold.

- Rød har bare været dynamoen på den norske højre back. Han kan spille både i forsvaret og angrebet, og han er en helt ekstraordinær spiller. Han er en af grundene til, at Flensburg-Handewitt blev mester i sommer, så han er virkelig en profil, der vil noget, siger Bent Nyegaard.

Norge er i EM-gruppe med Bosnien Hercegovina, Frankrig og Portugal