EM håndbold

Nyegaards karakterbog: Mikkel Hansen var som dag og nat

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter EM-åbningen mod Island.

Det danske forsvar sled og slæbte. Men fik aldrig rigtig fat i de eksplosive islændinge og havde især udfordringer med Barcelona-stjernen Aron Palmarsson. Og så tabte Danmark den første kamp ved EM 2020 til Island med 30-31.

- Det var en skuffende, skuffende dansk indsats, hvor forsvaret ikke fik styr på det islandske angrebsspil og på det islandske kontraspil. Og der skal jeg huske at have med, at vi skal rose Island meget. Det var en stor kamp af dem – anført af Aron Palmarsson. Først og fremmest spillede de så klogt, at det danske forsvar hele tiden var på mellemhånd. Så enten Aron Palmarsson kunne afgøre det på individualitet eller spille den ind til stregen. Der var stort set ikke en forsvarsaktion, hvor Danmark var foran i tanke og handling. Det betyder naturligvis, at forsvarsspillet bliver problematisk.

- Det er også en af årsagerne til, at Jannick Green og Niklas Landin står på henholdsvis 16 og 19 procent - og har i alt 6 redninger. Til sammen. Det bliver lige nøjagtig overgået af de islandske målmænd, der har syv redninger tilsammen. Det var heller ikke imponerende. En anden medvirkende årsag til den svære danske start på EM er, at Mikkel Hansen pludselig mistede den styring han havde på kampen. Så alt i alt en indsats under forventning fra Danmark, siger Bent Nyegaard.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen.

Karaktererny

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Jannick Green (Magdeburg): 1

Kunne ikke leve op til Golden League-præstationerne, hvor han var skarp. Det var heller ikke et forsvar, der hjalp ham. Men der er en tre-fire bolde, han skal tage, og det formår han ikke. En dårlig kamp af Green.

Niklas Landin (Kiel): 1

Kom ind og havde straks en redning. Ellers er det lidt den samme sang som Jannick Green. Han får også et rødt kort, og der er desværre ingen tvivl om, at det er korrekt dømt. En målmand udenfor sit felt, der rammer en modstander, det giver rødt kort. Tilsigtet eller ej. Og det skal han være for rutineret til at gøre.

Niklas Landin får rødt kort, da han stopper en islandsk spiller uden for feltet. Video: Malthe Henriksen

Niclas Kirkeløkke (Rhein-Neckar Löwen): UB

Var ikke på banen.

Henrik Møllgaard (Aalborg): 4 - KAMPENS SPILLER

Med sin faste position i det centrale danske forsvar havde han problemer, når islændingene udfordrede. Når de udfordrede Rene Toft og Saugstrup, kom han til at stå med den store, stærke streg Kari Kristjansson. Og den kamp er nærmest umulig at vinde. Derfor fik hans forsvarsspil aldrig den autoritet, som det normalt har. Han får dog fire, fordi det er altså helt ekstraordinært, at han helt uden almindeligvis at spille venstre fløj scorer tre ud af tre mulige. Det er imponerende. Henrik Møllgaard fik belønningen for ofte at træne fløjafslutninger, når holdkammeraterne er på vej i bad.

Henrik Møllgaard plejer at gøre dagens arbejde i Danmarks forsvar, men i kampen mod Island fik han også lov til at score fra venstrefløjen. Video: Malthe Henriksen

Mads Mensah Larsen (Rhein-Neckar Löwen): 3

Havde fået den utaknemmelige opgave at skule styre Palmarsson. Selv for en Mads Mensah var det en meget svær opgave. Og han kunne ikke holde ham, hverken på udvendig eller indvendig side. Han scorer på to ud af tre, og hans angrebsspil var egentlig fint nok. Men de forsvarsmæssige kompetencer, der plejer at være rigtig gode, kom ikke til deres ret i dag. Han startede på højre back og er med i den periode, hvor Danmark spiller godt. Udnytter sine chancer fint.

Rasmus Lauge (Vészprem): 4

I starten af kampen var det svært at se, at han har været ude i en periode. Han var skarp både på det individuelle og på assistspillet. Men han havde mindre autoritet i anden halvleg. Han laver mål på fem ud af ti og mangler det sidste rent skudmæssigt. Er kun kortvarigt med i det forsvarsmæssige. Får en to-minutters udvisning, som er svær at se. Faktisk er jeg sikker på, der ikke var grundlag for en udvisning.

Mikkel Hansen (Paris Saint-Germain): 3

Scorede på syv ud af otte i første halvleg. Det var godkendt. Men det var en mærkelig kamp for Mikkel Hansen. Han var suveræn i 1. halvleg, men mistede autoriteten og suveræniteten i anden halvleg. Af alle spillere var det Mikkel Hansen, der lavede fejl i syv mod seks-spillet. Og det var overraskende. Det var dag og nat med Mikkel Hansen. Og hvad der ikke ligner ham, så sneg der sig store tekniske fejl ind i hans spil.

Mikkel Hansens ni mål lyste hallen i Malmö op, trods bittert nederlag til Island. Video: Magnus Stig Christensen

Jacob Holm (Füchse Berlin): UB

Var ikke på banen.

Michael Damgaard (Magdeburg): 4

Fin og fornuftig kamp af Damgaard. Jeg synes, han spillede koncentreret, hvilket er flot. For han havde den svære rolle i at være inde i nogle undertalssituationer. Her laver han tre ud af fire. Og så er det hamrende ærgerligt, at han ikke får lov at afslutte den sidste, for der havde han scoret. Og ingen forstod, hvorfor der blev dømt 3 meter.

Lasse Andersson (FC Barcelona): 3

Kom ind og skulle være Nikolaj Jacobsens løsning på problemet omkring Aron Palmarsson. Det arbejdede han på hele anden halvleg, men Lasse kunne heller ikke stabilisere det danske forsvar. Han holdt godt nok ved, men kunne ikke helt tage luften ud af Palmarsson. Han ændrer ikke kampens forløb væsentligt og kan derfor ikke få mere end 3.

Magnus Bramming (TTH): 3

Han scorer på sin ene chance, og det er fint. Han spiller ikke anden halvleg, da Nikolaj Jacobsen ikke skal skifte på lang bane. Var ikke rigtig med i noget afgørende, og derfor får han tre.

Slutrunde-debutanten scorer sit første mål for Danmark. Video: TV 2 SPORT

Hans Lindberg (Füchse Berlin): 3

God kamp af Lindberg. Det er der ikke noget overraskede i. Han laver fem ud af syv mulige og spiller hele kampen. Var scoringssikker fra start, men da det strammede til, brændte han en stor chance. Du kan dog også tilskrive det den islandske målmands stærke præstation. Det trækker fra, at han hen mod slutningen af kampen tager sig en ordentlig middagslur, da Gudjon Valur Sigurdsson stikker afsted til en afgørende scoring.

Johan Hansen (Bjerringbro-Silkeborg): UB

Var ikke på banen.

René Toft Hansen (Benfica): 2

Havde det svært. Det var tydeligt, at Gudmundur havde udset ham som den, der skulle duelleres med. Så de hurtige islændinge kom farende ned mod ham hele tiden. Og den test bestod han altså ikke. Der blev for store rum omkring ham, og det var Palmarsson for smart til at udnytte. Og så kneb det med at komme ordentligt på plads i forvaret efter angreb. Havde gode parader, men ikke nok til at komme op på 3-tallet.

Magnus Saugstrup (Aalborg): 2

Scorer på en ud af en. Han er det foretrukne valg, når Rene Toft går ud. Havde dog som Rene Toft problemer med at vinde sine dueller, hvor han kom på mellemhånd. Han blev sat, og så stod Henrik Møllgaard med to opgaver i både at skulle bakke op og samtidig bokse med Kari Kristjansson. Så Saugstrup bestod heller ikke testen.

Anders Zachariassen (Flensburg-Handewitt): UB

Var ikke på banen.

Nikolaj Jacobsen: 3

Der var som altid meget fokus på angrebet, og det fungerede godt. Men han kunne ikke finde løsningen på forsvarsspillet. Der blev byttet rundt, og han skiftede formationen. Men han fandt ikke løsningen på at holde styr på Palmarsson og Smarason. Og for den sags skyld heller ikke hans gamle spiller fra Rhein-Neckar Löwen, Alexander Petterson. De drev gæk med det danske forsvar. Nikolaj Jacobsens timeouts var fornuftige, men det var overraskende for ham, at hans syv mod seks-spil ikke fungerede. Det plejer at sidde i skabet. Han fandt heller ikke løsningen på at få målmændene til at fungere. Han forsøgte, men lykkedes ikke.

Den danske landstræner vil justere et par ting. Video: TV 2 SPORT