EM håndbold

Wilbek nedtoner nederlag: - Der kommer en reaktion

Den tidligere landstræner Ulrik Wilbek mener ikke, der er grund til at gå i panik efter nederlaget til Island.

Et skridt frem og to tilbage.

Sådan lyder den faste vending, når en udvikling ikke går som forventet.

Et skridt tilbage og to frem.

Således skriver man den vending om, hvis den skal passe på det, vi kommer til at opleve for håndboldlandsholdet ved EM nu.

Den mangeårige landstræner Ulrik Wilbek er nemlig ikke bekymret for, at Danmarks nederlag til Island får store konsekvenser. Tværtimod forventer han, at det skaber en reaktion fra de danske spillere.

- Nu skal der bare fokuseres på, at vi ikke vandt den første kamp, og derfor skal resten bare vindes. Og så er den ikke længere, siger han til TV 2 SPORT og uddyber:

- Jeg kender både holdet og Nikolaj (landstræneren, red.) godt nok til, at de ikke går i chok. Tværtimod vil vi se en reaktion næste gang. Det er, hvad der sker. Det er sket før, og det er lykkedes at komme tilbage før.

Vinder Danmark mod Ungarn og Rusland, er holdet formentlig videre i mellemrunden, og så kan alt naturligvis ske.

’Bedre at tabe til Island’

Et nederlag er dog trods alt et nederlag.

Men nederlaget kunne have faldet et værre sted.

- Ja, vi har tabt til Island. Men hvis vi skal tabe til nogen, så er det bedre at tabe til Island, end det er at tabe til eksempelvis Norge eller Frankrig. For Island har i dag spillet deres allerbedste kamp. Det tror jeg allerede nu, jeg kan sige.

- Og jeg tror, det bliver svært for dem at holde en hel turnering. Det er stadig skidt og ærgerligt at tabe, men Danmark skal stadigvæk bare vinde resten af kampene, siger Wilbek.

’Vi har lært dem det igennem mange år’

Danmark var blot en enkelt tvivlsom dommervurdering fra at få en åben målchance til Michael Damgaard med fem sekunder tilbage af kampen.

En scoring havde givet Danmark point. Det vidner om, at kampen var ufattelig tæt, hvilket resultattavlen på 30-31 også afspejler.

Og det faktum, at Danmark kun tabte med et enkelt mål, gør samtidig nederlaget mere spiseligt.

- Danmark har jo stadigvæk alle chancer for at gå videre. Vi har jo lært de danske landshold igennem mange år, at hvis man endelig skal tabe, så skal det kun være med ét mål.

- Det gør, at når det store regnskab med indbyrdes opgør skal gøres op, så er man fuldt med igen, hvis Island går hen og taber en kamp, konkluderer Wilbek.

Danmark spiller næste kamp på mandag. Her venter Ungarn klokken 20.30, og den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY.