- Det er vanvittige billeder af store følelser, siger ekspert om fransk fiasko

De franske hĂĄndboldherrer er sensationelt ude af EM efter blot to spillede kampe.

Seksdobbelte verdensmester. Tredobbelt europamester. Dobbelt olympisk mester.

Og ude af EM blot 50 timer efter, jagten pĂĄ mere guld begyndte.

Det er jo fuldstændig uhørt for en mand med den karriere

Peter Bruun Jørgensen om Nikola Karabatic

Frankrigs håndboldherrer led fredag et chokerende nederlag til Portugal, og fiaskoen blev fuldendt søndag aften med nederlag til Norge.

- Det er vanvittige billeder af store, store følelser. De er lammede. De er under voldsomt pres. En kæmpe håndboldnation, som begynder at slå revner, sagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen i sekunderne efter nederlaget på 28-26.

Den første af de 11 guldmedaljer kom i hus ved VM i 1995. Nu skal vi så tilbage til 2017 for at finde den seneste af slagsen, da Frankrig på hjemmebane kunne lade sig hylde.

Præstationen mod Norge var ganske vist langt bedre end mod Portugal, men resultatet blev omtrent det samme.

Karabatic med uhørt mange fejl

Superstjernen Nikola Karabatic, der har været med til at vinde ni mesterskaber, startede ellers fantastisk og lignede en mand, der ville rive Frankrig ud af krisen.

Men han endte med en birolle.

- Han er måske den allerstørste herrehåndboldspiller, der nogensinde har været. Han har vundet så mange titler. Han har suget alle titler til sig.Han var den helt centrale figur, da Frankrig nærmest var uovervindelige.

Har det pĂĄvirket holdet, at han er faldet sĂĄ meget i niveau?

- Ja, det synes jeg. Karabatic har været god, når det har været nødvendigt. I dag så man ham i glimt i starten, men vi så også en Karabatic, som når op på ti tekniske fejl. Det er jo fuldstændig uhørt for en mand med den karriere.

Én chance tilbage for træneren

Frankrig står lige nu midt i den længste guldtørke siden 2006, og derfor er det nærliggende at stille skarpt på landstræner Didier Dinart.

Den tidligere landsholdsspiller var i flere år assistent for succestræneren Claude Onesta, før Dinart i 2016 tog over som landstræner.

Han førte Frankrig til VM-triumfen på hjemmebane kort efter, men siden er det ikke blevet til mere end bronze for den store håndboldnation.

- Han er under hårdt pres nu. Det er ikke velset i Frankrig, at de ryger ud allerede efter to kampe. Han vandt VM på hjemmebane, og ved de seneste to mesterskaber har han fået bronze, siger ekspert Claus Møller Jakobsen.

- Det er trods alt tre medaljer pĂĄ fire ĂĄr, han har sikret Frankrig, sĂĄ mon ikke han fĂĄr lov til at spille OL-kvalifikationen, hvor han og Frankrig forhĂĄbentlig kvalificerer til sig OL. GĂĄr det galt der, tror jeg, hans dage er talte.

HĂĄrd modstand i OL-jagt

OL-kvalifikationen spilles i midten af april, og hvis modstanden har været hård ved indeværende EM, bliver det ikke meget nemmere i jagten på legene i Tokyo.

Frankrig kommer i kvalifikationsgruppe med Kroatien, bronzevinderen ved indeværende EM og nummer to ved de afrikanske mesterskaber. Kun to af nationerne kan booke flybilletter til Japan.

- Der var for mange løse ender. Jeg synes ikke, det franske landshold præsenterer sig helstøbt. Der er for mange forsvarsaktioner, hvor de ikke har samhørighed, siger ekspert Daniel Svensson.

- Det samme angrebsmæssigt. Tidligere var de altid skarpe i krydsene. De vidste altid lige, hvor de skulle komme. Timingen var altid god. Det har de ikke fundet med det her landshold under Dinart med de udskiftninger, der har været efter guldet på hjemmebane.

Afviser krise

Landstræner Dinart fortalte ifølge l'Equipe efter kampen, at præsationen ved EM bliver evalueret internt.

- Men jeg synes ikke, der er krise. Vi gjorde vores vedste. Ingen skal have skylden for det. Frankrig er mĂĄske bare pĂĄ det niveau, sagde han.

Frankrig har Ă©n kamp tilbage ved EM. Tirsdag stĂĄr de slagne stjerner over for Bosnien & Hercegovina i en kamp, der kun har indvirkning pĂĄ, hvilken placering fra 13.- til 24.-pladsen de skal have ved EM.