EM-fiasko vækker stor bekymring i de franske medier

Endnu engang bliver det franske herrelandshold i håndbold voldsomt kritiseret i den franske presse.

To kampe, to nederlag og EM-exit.

For første gang i det nuværende format er Frankrig færdig ved EM efter det indledende gruppespil.

Allerede efter choknederlaget i åbningskampen til Portugal fik franskmændene uhyggeligt dårlige anmeldelser i hjemlandets presse, og den totale nedtur blev ikke afværget, da EM-værterne fra Norge sendte Frankrig ud søndag aften.

Udover det historisk dårlige resultat og tre år uden et mesterskab skal de 11-dobbelte guldvindere nu ud i en svær kvalifikationsturnering til OL, som formentlig byder på modstanderne Kroatien, de kommende bronzevindere ved EM og nummer to ved de afrikanske mesterskaber.

Frankrig har dog fordel af hjemmebane i kvalifikationen, hvor kun to hold kan booke billetterne til Tokyo.

Tilbage til den franske presse. Her følger deres ord om nedturen.

L'Equipe

- Det katastrofale scenarie blev ikke afværget. Nederlag til Norge sender Frankrig ud af efter indledende gruppespil ved EM. Uhørt i nyere tid.

- Frankrig kan næppe få en dårligere forberedelse til de vitale kampe i OL-kvalifikationen, hvor presset bliver maksimalt.

Le Figaro

- Frankrig bliver ikke europamester igen. Hvad værre er, sank holdet med krop og sjæl ved at være elimineret allerede inden kampen mod Bosnien tirsdag.

- De var allerede blevet ydmyget af Portugal, vendte den anden kind til og måtte bøje sig for Norge. Tiden er inde til at stille spørgsmålstegn ved et hold, der sank i uventede proportioner ved dette frygtelige EM.

RMC Sport

- De er inde i en historisk hungersnød og sidder ikke længere på et stort mesterskab (som regerende mester, red.).

- Et dårligt varsel med få måneder til OL, hvor Les Bleus ikke har kvalificeret sig endnu. Didier Dinart (landstræner, red.) har tre måneder til at slukke ildebranden.

Le Parisien

- Enden på en æra. Den indledende hikke mod Portugal blev langt værre end ventet. Ude af stand til at slå Norge på hjemmebane er Frankrig allerede ude af EM. Et frygteligt syn for håndboldgenierne gennem 20 år.

- Nærmest paralyseret af kampens betydning blev Frankrig fejet af gulvet i starten. Mareridtet bar navnet Sander Sagosen. Som i Norges første kamp mod Bosnien var PSG-spilleren gift for det franske forsvar.

AFP

Et EM til glemmebogen. Uden en titel i tre år gennemlevede franskmændene et mareridt ved EM efter bare to kampe.