EM håndbold

Islandsk EM-spiller forsvarer Landin efter fatalt sammenstød

Niklas Landin blev sendt tidligt i bad i kampen mod Island, da han efter et sammenstød med Olafur Gudmundsson fik et direkte rødt kort.

- Vi træffer allesammen dårlige beslutninger en gang imellem, og dem må vi lære at leve med.

Sådan sagde landstræner Nikolaj Jacobsen i TV 2's studie efter lørdagens overraskende nederlag mod Island i åbningskampen ved EM. Kommentaren var rettet mod Niklas Landin, der i 2. halvleg fik et direkte rødt kort.

Det røde kort blev givet som følge af en situation, hvor den danske anfører løb ud af sit felt for at stjæle bolden på et islandsk kontraangreb. Det lykkedes ikke, og i stedet stødte Landin ind i Olafur Gudmundsson, der var islændingenes angribende spiller.

Selvom den islandske bagspiller mener, at det røde kort var korrekt, så mener han ikke, at Niklas Landin skabte en farlig situation.

- Jeg troede, at jeg var alene, så jeg lod bolden hoppe en enkelt gang, og så så jeg, at han (Landin, red.) kom ud og forsøgte at stjæle bolden. Han tacklede mig ikke, men på en eller anden måde stødte vi alligevel sammen. Det var ikke hårdt, men der var kontakt, og jeg mistede balancen.

Var det en farlig situation?

- Nej, nej. Han gik efter bolden og ikke efter at tackle mig. Han forsøgte ikke at skabe kontakten, men det sker, fordi vi begge gik efter bolden, siger Olafur Gudmundsson til TV 2 SPORT.

Nikolaj Jacobsen forstår ikke Landins beslutning

Kampens to dommere valgte at se situationen igennem på video, inden de hev det røde kort op ad lommen. Her så de, at der var kontakt mellem de to spillere, og når en målmand bevæger sig ud af feltet og har kontakt med en fremadløbende modstander, så skal det takseres til et udvisning.

Nikolaj Jacobsen mener også, at man kan forsvare dommernes beslutning. Derimod forstår landstræneren ikke, hvorfor Niklas Landin valgte at løbe ud af sit felt.

- Det ligner, at det røde kort er korrekt. Hans hofte er inde og ramme Niklas. Det bliver selvfølgelig afgørende, for der var Niklas lige kommet i gang med to redninger. Der er ingen grund til at løbe ud og tage den chance, siger Nikolaj Jacobsen efter kampen til TV 2 SPORT.

Niklas Landin har ikke haft mulighed for at forholde sig til situationen endnu, da han blev kaldt til dopingtest efter kampen.

Danmark tabte kampen 30-31 og har nu kniven for struben inden de to sidste gruppekampe mod Ungarn og Rusland. Her skal det med al sandsynlighed blive til to danske sejre, hvis en plads i mellemrunden skal sikres.