EM håndbold

Norsk eksperts udtalelse vækker afsky - kaldte egne fans pinlige

Tidligere norsk landsholdsspiller appellerer til en mere fjendtlig stemning fra tilskuerne. Fanformand reagerer med afsky.

BUUUUUUUUUUUUH!

Sådan burde det lyde, når Norge spiller EM-kampe på hjemmebane. Men sådan lyder det langt fra, konstaterer den tidligere landsholdsmålmand Ole Erevik. Og det ærgrer ham gevaldigt.

Erevik har ligefrem kaldt det norske publikum for pinligt, mens han under EM 2020 er ekspert på norsk TV3. I den rolle opfordrer han nordmændene til at kopiere de danske håndboldfans ved også at involvere sig, når modstanderne har bolden. Erevik var således skuffet efter premierekampen mod Bosnien Hercegovina.

- Det var fint efter norske scoringer, hvor der kom musik på, og publikum klappede i 10 til 15 sekunder. God stemning. Men så faldt det helt ned. Du hørte de 40 fra Bosnien bedre end 8000 nordmænd, og det, synes jeg, er pinligt, siger Ole Erevik til VG.

Ole Erevik tilføjer, at Norge har verdens mest sportslige publikum - men ikke verdens bedste publikum. Ingen frygter ifølge den tidligere landsholdsmålmand at komme til Norge for at spille håndbold.

- Der var ramaskrig i Norge, da Sander Sagosen blev buhet ad under VM-finalen i Danmark. Rigtig mange synes, det var usportsligt, men der må jeg ryste på hovedet. Det er topidræt, vi snakker om. Ingen af dem, der buhede, synes, at Sagosen er et dårligt menneske. De buhede, fordi han er Norges vigtigste spiller, og de forsøgte at bringe ham ud af fatning.

Fanformand raser

Under sidste års VM i Danmark var der stor norsk kritik af de danske tilskuere, som i VM-finalen buhede kraftigt af de norske spillere.

Derfor bliver Ereviks udtalelser mødt med vrede i fanforeningen Håndballens Venner.

- Det er helt sygt. Det er helt forfærdeligt. Jeg reagerede selv med afsky. Det er ikke sådan, vi skal opføre os i en arena, siger formand i Håndballens Venner Sigvald Magelsen til Aftenposten.

Han fortæller videre, at han nød stemningen i Trondheim Spektrum og roser de norske tilskuere.

- Sporten skal ikke være sådan. Vi skal heppe på Norge og bruge al energi på dem. Vi skal ikke ødelægge stemningen i hallen. Det gør de i Balkan-landene. Det efterlignede de i Danmark sidste år. Det var forfærdeligt. Det er dårlig sportsånd.

Trods den venlige opbakning vandt Norge premierekampen med 32-26 over Bosnien Hercegovina, der har Lasse Boesen som frivillig assistenttræner.

Ole Erevik indstillede sin karriere i sommeren 2019. Udover 184 landskampe har den vellidte målmand erfaring fra norsk, spansk, tysk, dansk og fransk håndbold.