Storsmilende nordmænd nød at sende Frankrig ud af EM

Det var en flok glade og stolte nordmænd, efter de søndag aften sendte Frankrig ud af EM-slutrunden med en 28-26-sejr.

Fire dage.

Længere tid skulle der ikke gå, før den stolte håndboldnation Frankrig blev sendt ud af EM.

Det er første gang i historien, at Frankrig ryger ud af EM i det indledende gruppespil, efter strukturen blev lavet om i 2002. De norske spillere havde dog absolut intet problem med at knuse de franske drømme.

- Det var fantastisk. Det var sindssyg fedt at spille i dag og dejligt at sende Frankrig hjem.

- Havde du sagt før mesterskabet, at vi ville sende Frankrig hjem nu, så havde jeg ikke troet på det. Det er en dejlig følelse, siger Harald Reinkind til TV 2 SPORT efter kampen.

Reinkind bidrog med fire scoringer, efter han i den første kamp mod Bosnien-Hercegovina sad på bænken. I modsatte ende af banen stod Torbjørn Bergerud en stor kamp mod Frankrig, og han var også ekstatisk efter kampen.

- Jeg har det mere end fint med det. Det er jo godt at kunne sende franskmændene hjem i dag. Det må jeg ærligt sige, lyder det fra den storsmilende norske målmand.

Stjernen brillerede

Sander Sagosen er unægtelig Norges største stjerne.

I åbningskampen præsterede han 12 mål, mens det søndag aften også blev et tocifret antal, da han passerede de franske målmænd ti gange.

Sagosen voksede op i en lille by uden for Trondheim, hvor Norges gruppekampe bliver spillet, så han nød i den grad også at sende Frankrig hjem.

- Det bliver en virkelig, virkelig god efterfest. Det var en fest i dag, for som jeg lige sagde til mine holdkammerater, så spillede vi foran 2000-3000 tilskuere, da jeg startede på landsholdet. I dag spillede vi foran 9000, som råbte, skreg og peb hele kampen. Det var virkelig en dejlig dag.

- Jeg er stolt over vores præstation. Det er tungt at spille mod det franske hold, som er fysisk stærke. Men vi var det bedste hold efter 60 minutter i dag, siger han til TV 2 SPORT.

'Det er rigtig, rigtig svært'

Der kan aldrig være mere end én vinder i en direkte duel.

Lige så meget som de norske spillere jublede, lige så skuffede og fåmælte var franskmændene, da et chokexit var en realitet.

Søndagens bedste franskmand Ludovic Fabregas var efter kampen derfor også meget skuffet.

- Begge hold spillede aggressivt, men vi tabte, og kampen var allervigtigst for os. Nu er det umuligt for os at gå videre til mellemrunden. Det bliver hårdt i aften, selvom vi spillede bedre end i første kamp. Det bliver virkelig ikke en særlig god aften for det franske landshold. Men sådan er det…

Hvor efterlader det her jer?

- I kampen mod Norge spillede vi måske den bedste kamp i løbet af det seneste år. Der var rigtig god fight. For mig er det svært, rigtig svært. Nu må vi arbejde hårdere, og jeg håber, at vi kommer tilbage til VM og EM i fremtiden med et bedre hold, der har et bedre angreb og stærkere forsvar. Vi må arbejde videre og snakke sammen på holdet og med trænerne.

Resultatet betyder, at Norge og Portugal spiller gruppefinale tirsdag. Her kæmper de om førstepladsen i gruppen og vigtigst af alt, hvem der skal have to point med over i mellemrunden.

Kampen spilles 20.30 tirsdag, og den kan ses på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.