EM håndbold

Alsidige Møllgaard stiller sig gerne i mål i nationens tjeneste

Henrik Møllgaard tager gerne alle de roller, han bliver tildelt af landstræneren, efter han blev sendt ud på den uvante venstre fløj mod Island.

På landsholdet er vi vant til at se ham styre forsvaret, og på klubholdet i Aalborg er han bagspiller, når topholdet er i angreb.

Lørdag sendte landstræner Nikolaj Jacobsen så Henrik Møllgaard ud på venstre fløj. En uvant rolle, som han så ud til at være overraskende komfortabel i, selvom det ikke var en del af kampplanen inden kampen mod Island.

Var du klar på, at du skulle være så mange minutter på venstrefløjen?

- Nej. Det havde vi ikke lige trænet. Vi blev virkelig løbet ned i første halvleg. Så de udfordringer, vi egentlig bare havde med at udskifte en enkelt spiller, var en lille smule uoverskueligt i forhold til at skulle skifte med to. Så lidt af nød måtte jeg tage et træk derude.

I anden halvleg sendte landstræneren derfor Henrik Møllgaard ud på fløjpositionen, som Magnus Bramming havde udfyldt i de første 30 minutter.

Slap for udskiftning til forsvaret

På den måde slap Danmark for at skulle bekymre sig om at skifte i venstre side, når de skulle forsvare. Møllgaard havde intet imod at udfylde rollen på venstrefløjen.

- Jamen i nationens tjeneste stiller jeg mig også gerne på mål, siger han og smiler.

Faktisk endte han med 100 procents træfsikkerhed med tre mål.

Årsagen til lappeløsningen skal findes i fodskaden til Magnus Landin, som i øjeblikket holder ham ude af EM-slutrunden. Landin kan nemlig dække back i forsvaret.

Savnede du egentlig Magnus Landin, som var ude med en skade?

- Selvfølgelig gjorde jeg da det. Det var også derfor af nød, at jeg lige pludselig skulle på venstrefløjen. Vi har da udfordringer på den lange side. Når vi skal have skiftet nogle flere folk, har Magnus (Landin, red.) bare været et bolværk at have stående. Han er virkelig værdifuld, så selvfølgelig mangler vi ham på den del.

Kun sejr tæller

De tre mål fra Møllgaards hænder var ikke nok til at sikre sejren eller et enkelt point mod Island, og derfor er det ikke længere kun forsvarsgeneralen, der befinder sig i uvant rolle på fløjen, men hele holdet, der skal ud i vind-eller-forsvind-kampe.

- Vi kan ikke bruge fine præstationer, vi skal ud og vinde. Alt andet tæller ikke. Vi kommer hjem nu på hotellet med en lortefornemmelse. Vi har tabt. Det er en uvant situation at skulle samle op på, siger Møllgaard.

Danmark møder Ungarn mandag aften. Kampen spilles klokken 20.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.