EM håndbold

Dansk modstander har alternativ og 'speciel' rollefordeling mellem landstrænere

Chema Rodríguez er kun assistenttræner for Ungarns håndboldherrer, men når der kaldes til timeout, er det ham, der giver beskederne.

Normalt er det cheftræneren, der tager ordet, når han har trykket på den røde timeout-knap.

Men for de ungarske håndboldherrer er det anderledes under det i gangværende EM. Her er det primært én af holdets to assistenter Chema Rodríguez, der giver dessinerne til spillerne i stedet for cheftræner István Gulyás.

- Det er lidt specielt. Men jeg har prøvet det før på landsholdet, så det er okay. Det vigtigste er, at vi står sammen, og så er jeg ellers ligeglad med, hvem der snakker, og hvem der er træneren, så længe, vi prøver at vinde hver kamp, siger stjernespilleren Zsolt Balogh til TV 2 SPORT.

Assistenttrænerne taler mest

Chema Rodríguez og den ungarske legende László Nagy er ansat som assistenttrænere for ungarerne, men udefra set kan det ofte se ud som om, det er de to assistenter, der har ansvaret.

- De er her som assistenttrænere, men de har en stor erfaring. Chema er den, der taler mest i vores timeouts, mens István taler mindre. En gang imellem er det også omvendt. Men Chema er som regel, den der snakker mest under træningen og vores kampe, siger Zsolt Balogh.

Men det er István Gulyás, der er cheftræneren, slår Chema Rodríguez fast.

- Nogle gange er det István, der taler, og andre gange er det mig. Hvis der er noget, jeg vil sige, så siger jeg det. Hvis han har noget at sige, så siger han det. Hvis Laszlo har noget at sige, så siger han det. Selvfølgelig er István cheftræneren, men hvis vi vil sige noget, så gør vi det, siger den tidligere spanske landsholdsstjerne.

"Jeg organiserer mange andre ting"

Landstræneren selv ser da heller ikke noget problem i, at han er omgivet af to assistenter, der er ikke er bange for at åbne munden. Faktisk er det kun godt, at de deler ud af deres store erfaring - så længe der kun er én, der taler ad gangen.

- Vi arbejder sammen, og i en timeout er det som regel kun én mand, der snakker.

- Jeg organiserer mange andre ting, og han er så ansvarlig for taktikken i angrebet, og nogle gange når vi skal have den sidste forberedelse på plads, er det mig, der snakker. Det er ikke noget problem. Det vigtigste er, at snakken i en timeout er meget klar, siger István Gulyás til TV 2 SPORT.

Mandag skal Chema Rodríguez, László Nagy, István Gulyás og resten af det ungarske landshold i aktion for anden gang ved EM, når de møder Danmark.