EM håndbold

Journalist blev for meget for trist landstræner på pressemøde

Mandag var stemningen alt andet end god, da det franske landshold holdt pressemøde ovenpå søndagens chokexit ved EM.

- Vi er triste og pressede.

Det var alt, hvad TV 2 SPORT kunne få ud af den franske landstræner, Didier Dinart, ved mandagens pressemøde.

Han var nemlig ikke i humør til at lave interviews, hvilket de franske pressefolk i den grad også bemærkede.

Da en fransk journalist ville filme Dinart og stille ham et par spørgsmål, tog landstræneren blot journalistens telefon og lagde den hårdt ned på bordet. Og så var der i den grad forventningsafstemt.

Didier Dinart blev sur på en journalist, der ville filme ham.

Skuffelsen havde med andre ord ikke lagt sig hos den tidligere franske landsholdspiller, der søndag aften måtte vinkel farvel til EM efter blot fire dage. Her tabte han nemlig med sit hold til Norge.

Nederlaget satte søndag aften en masse spørgsmålstegn ved træneren i den franske presse, men den tekniske direktør i det franske håndboldforbund freder Dinart.

- I Frankrig er vores identitet at beholde vores folk og arbejde med dem i stedet for at smide dem i skraldespanden. Vi håber, at Didier Dinart vil fortsætte, siger Philippe Bana til TV 2 SPORT.

'Vi lider meget'

Det er første gang i historien, at Frankrig er ude af EM efter blot to kampe.

Sådan en skuffelse tager naturligvis hårdt på en stolt håndboldnation. Og det lægger den tekniske direktør ikke skjul på.

- Vi er virkelig kede af det, selvom OL-kvalifikationen og OL er vores primære målsætning. Vi er skuffede, fordi den blå trøje er noget meget vigtigt for spillerne og trænerstaben.

- Vi lider meget, men så igen. Det er første gang, at vi ryger ud i det indledende gruppespil, siger Philippe Bana.

Selvom Frankrig er ude af EM, har de stadig en kamp, der skal afvikles. De spiller nemlig en kamp mod Bosnien-Hercegovina tirsdag, hvor der ikke er noget på spil.

Den franske trup har allerede aftalt at tage hjem fra slutrunden på onsdag. Spillerne får dog ikke lov til at tage hjem for at besøge familie og venner med det samme, fortæller Bana.

Håndboldforbundet har nemlig pålagt alle spillerne at blive en dag, når de lander i Paris, så holdet kan få analyseret og diskuteret slutrunden. Derudover har Frankrig allerede planlagt, at de vil træne endnu mere i februar og marts frem mod OL-kvalen.

OL er obligatorisk

Selvom EM-skuffelsen er enorm, så udtrykker franskmændene, at det hele kan være ligemeget, hvis OL bliver en succes.

De olympiske lege er nemlig det helt store mål i 2020.

Frankrig har stolte traditioner ved de olmpiske lege - både på herre- og damesiden - og derfor venter nu det hårde arbejde.

- Det var lidt det samme i 2012 (Frankrig blev nummer 11 ved EM inden OL i London red.), hvor vi blev olympiske mestre. Så der er en vej. Men det er også et nødstilfælde. Spillerne, trænerne og staben ved, at det nu bliver et sværere år.

- Siden Sydney (OL i 2000, red.) har det franske herre- og damelandshold i håndbold været med til de olympiske lege sammen, så vi ser det som noget obligatorisk, at vi skal med, siger den tekniske direktør.

De franske håndboldkvinder er allerede kvalificeret til OL trods den gigantiske VM-skuffelse. Det skyldes, at holdet blev europamestre i 2018.

Anderledes vanskeligt ser det ud for de franske herrer, der skal igennem OL-kvalifikationen i foråret. Her har landet dog fordelen af at være på hjemmebane, da de spiller i Paris.