EM håndbold

Lauge kæmper stadig for at komme i topform

Rasmus Lauges EM-optakt var præget af en skade. Playmakeren er stadig ikke helt, hvor han gerne vil være.

EM-optakten var en blandet oplevelse for Danmark. Det samme har de første slutrundedage været, og det er Rasmus Lauge et godt eksempel på.

Det gode er, at Rasmus Lauge er blevet klar til at spille. Det dårlige er, at Lauge ikke er helt, hvor han gerne vil være.

- Jeg blev måske lidt hurtigere træt, end hvad jeg er vant til. Jeg tror, at det personligt bliver et spørgsmål om, at jeg skal spille mig lidt i form nu, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

Den danske playmaker har døjet med en lægskade op til EM, hvor også Niklas Landin, Magnus Landin og Lasse Svan var noteret på skadeslisten. De to sidstnævnte står der faktisk endnu, og derfor spillede de ikke premierekampen mod Island.

Dumme fejl

Den kamp tabte Danmark med 31-30, og således blev de gode nyheder om klarmeldingen af Rasmus Lauge og Niklas Landin hurtigt afløst af en ærgerlig følelse efter nederlaget.

- Jeg synes, det gik fint mod Island, selvom jeg lavede nogle dumme fejl. Men der var også noget uheld blandt ind i det, synes jeg. Der var to-tre bolde på stolpen, der går ind, hvis vi har marginalerne med os, siger Rasmus Lauge.

I EM-premieren spillede Rasmus Lauge 43 ud af 60 minutter, og han scorede fem mål på ti forsøg. Niklas Landin stod med en redningsprocent på 16, da han i anden halvleg blev vist ud efter at have været i nærkontakt med en modspiller, der løb kontra.

Danmark skal på banen igen mandag aften. Her kan Lauge og holdkammeraterne risikere at ryge ud af EM, hvis Island slår Rusland lidt tidligere på aftenen. Inden kampen har landstræner Nikolaj Jacobsen skiftet playmakeren Morten Olsen ind i stedet for venstrebacken Jacob Holm.